VIDEO: Parcele de teren GRATUITE pentru tinerii din Timiș. Vezi câți locuitori din Remetea Mare au primit terenuri

Primar REMETEA MARE

https://www.youtube.com/watch?v=V0bg24lf6PU

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani pot solicita primăriilor din mediul rural de care aparțin atribuirea unei suprafețe mai mari de teren, de până la 1000 mp, pe care își vor putea construi o locuință. Acest lucru se întâmplă și în comuna Remetea Mare, unde Primăria pune la dispoziția acestora, pe baza Legii 15/2003, mai multe parcele de teren.

Actul normativ publicat în Monitorul Oficial stabilește ca suprafețele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală vor fi cuprinseîintre 250 mp și 1.000 mp în comune și satele aparținătoare unităților administrativ-teritoriale. Aceasta, în conditțiile în care, până acum, limita maximă a fost de 500 mp.“S-au dat în 2014, 56 de locuri de case pentru tineri, între 18 și 35 ani. Într-un an s-au ridicat marea majoritate de construcții. Deja sunt acoperite, sperăm că până la anul, cum este legea, în doi ani să fie toate ridicate și intabulate”, spune Ilie Golubov, primarul comunei Remetea Mare.

Potrivit Legii nr. 15/2003, atribuirea terenului se va face în folosință gratuită pe durata existenței locuinței proprietate personală, în limita suprafețelor disponibile, prin hotărâre a Consiliului Local al comunei. Tinerii vor primi terenurile în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii aprobate de Primărie.

De această facilitate beneficiază, o singură dată, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani și îndeplinesc următoarele condiții: au împlinit vârsta de 18 ani; la data depunerii cererii, precum și la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosința a unui teren, cât și în alte localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here