VIDEO: Politicienii, alungați de protestatari. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă la Timișoara

protest timisoara

Un nou protest a avut loc aseară în Piaţa Victoriei din Timişoara. Evenimentul a fost organizat pe reţeaua de socializare Facebook.

Peste 5000 de persoane au ieșit în stradă, majoritatea studenți. Tinerii doresc un stat responsabil. Oamenii cer schimbarea întregii clase politice româneşti, nefiind mulţumiţi cu demisia guvernului Ponta.

https://www.youtube.com/watch?v=dCxDNxN5K3k&feature=youtu.be

protest TM 1

La ora 18:00 fix, timișorenii au început să se adune în Piața Victoriei. Au scandat minute în șir “Colectiv! Colectiv”, în semn de solidaritate cu victimele tragediei petrecute în urmă cu o săptămână în clubul bucureștean. Mesajele protestului  transmise de cei prezenţi în Piaţa Victoriei, au fost “Uniţi salvăm România!”, “Nu puteţi cumpăra toate generaţiile”, “Ghinion, ghinion, ţara s-a trezit”, “Marș la tribunal parlament penal”, “Azi în Timișoara, mâine în toată țara”.

protest timisoara 3

De la Catedrală, oamenii au pornit spre Prefectură, scandând în permanență lozinci împotriva întregii clase politice. S-a cerut chiar și demisia primarului, Nicolae Robu și a președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

protest 4

Protestarii au rămas în fața Palatului Administrativ câteva zeci de minute. S-a scandat “Toate partidele fură prin rotație”, “Vrem spitale, nu catedrale”, “Să vă fie frică, poporul se ridică”.

protest 5

Protestul din Piaţa Victoriei din Timişoara s-a încheiat fără incidente, în jurul orei 21:30. Cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti şi au aprins candele lângă cele aduse de sâmbătă.

Proteste au avut loc şi în alte oraşe din ţară.

protest timisoara

12200937_996236867106287_398624620_n

protest piata victoriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here