O nouă stea va reîntregi colecția situată pe Aleea Muzicienilor din Timișoara

stele-aleea-muzicienilor

O nouă stea va fi montată, astăzi, pe Aleea Muzicienilor din Timișoara în fața Filarmonicii Banatul. Aceasta este dedicată compozitorului, dirijorului Gheorghe Dima, cel care, în ianuarie 1902 a susţinut un concert extraordinar la Timişoara, alături de soţia sa, soprana Maria Dima.

Festivitatea oficială de dezvelire va avea loc de la ora 18.

Aleea Muzicienilor reprezintă o inițiativă a Asociației Pro Philarmonia care a ținut să-i omagieze pe marii muzicieni care au concertat, de-a lungul timpului, la Timișoara și care au semnat în Cartea de Aur a Filarmonicii.

În prezent, șapte stele compun Aleea Muzicienilor din Timișoara. Este vorba despre personalități care și-au lăsat amprenta asupra activității artistice din oraș: George Enescu, Bela Bartok, Franz Liszt, Johann Strauss, Johannes Brahms, Joseph Joachim și Sabin V. Drăgoi.

După încheierea festivităţii, de la ora 19.00 va avea loc un concert susţinut de Nicu Alifantis, care va urca pe scenă alături de trupa Zan și invitatul special Mihai Neniță. Evenimentul va avea loc în sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. Concertul este organizat de Rotary Club Buziaş cu ocazia aniversării a zece ani de la înfiinţare. Banii strânşi din vânzarea invitaţiilor vor fi destinaţi unui proiect caritabil.

(Sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here