Vrei sa „cuceresti Vestul” in domeniul business? Iata care sunt cele mai profitabile domenii din aceasta zona

Este cunoscut faptul ca foarte multe dintre afacerile mici din vest si nu numai isi inchid activitatea inca din primul an, motiv pentru care tu, daca esti un antreprenor, ar trebui sa acorzi o atentie destul de mare domeniului in care vrei sa iti desfasori activitatea – acest lucru poate reprezenta una dintre cele mai bune metode de a rezista pe piata si de a face fata concurentei. Un prim pas pe care ai putea sa-l faci, mai ales daca vrei sa-ti deschizi un business in Arad, ar fi sa descoperi ce firme au reusit sa se mentina pe piata si sa fie de succes in functie de domeniul in care activeaza.

In urma unor studii efectuate de companiile de profil, se pare ca domeniul auto si cel industrial sunt unele dintre cele mai profitabile din zona de vest a tarii, iar in acest sens iti poate fi de ajutor lista firmelor din Arad, pentru a descoperi in ce ramuri ale pietei merita sa investesti pentru a avea succes pe termen lung.

Daca nu stii pentru ce tip de afacere sa optezi, iata cateva informatii utile despre unele domenii de business din partea de vest a tarii care au reusit sa aiba succes de-a lungul timpului:

Domeniul auto

Acesta este unul dintre domeniile care pot oferi numeroase oportunitati atunci cand vine vorba despre dezvoltarea unui business de succes. In Arad sunt cateva firme de top in functie de cifra de afaceri din 2018, precum Takata Romania, Coficab Eastern Europe, Smart Diesel, Webasto Romania, Bos Automotive, Coindu Romania ce activeaza de ani de zile cu succes in industria auto, de la fabricarea de airbag-uri si diverse alte componente pentru masina (trape auto, sisteme de acoperisuri pentru vehicule, tapiterii auto, cabluri auto etc.), pana la furnizarea de carburanti ori sisteme de incalzire, racire si ventilatie.

Daca te pasioneaza industria auto, aceasta poate fi rampa ta de lansare in lumea afacerilor de succes – important este ca ideea ta de business sa fie foarte bine construita si gandita inainte de a investi capital. Aceasta regula se aplica pentru orice domeniu de activitate.

Domeniul industrial

La capitolul industrie, pentru a avea succesul dorit este nevoie de multa munca, de produse si servicii de inalta calitate si, nu in ultimul rand, de angajati cu experienta, competenti si dedicati. De exemplu, firmele Leoni Wiring Systems Arad, Hammerer Aluminium Industries Santana sau Astra Rail Industries sunt in top in domeniul industrial, reusind sa se dezvolte cu succes pe piata de profil din Romania.

Daca vrei sa investesti in industrie, indiferent de ramura de activitate, ar trebui sa ai in vedere si alegerea unui spatiu potrivit pentru desfasurarea activitatii – initial, te poti orienta spre o hala industriala moderna de dimensiuni mici sau medii, iar, in timp, daca afacerea va incepe sa se dezvolte, poti lua in considerare achizitionarea unui al doilea spatiu de lucru, mai mare.

Domeniul medical

Serviciile medicale s-au dezvoltat extrem de mult in ultimii ani, motiv pentru care ar merita sa investesti in acest domeniu. De exemplu, cabinetele stomatologice, cele de fizio-terapie, psihologice sau de pediatrie se numara printre cele mai de succes din domeniul medical. Serviciile de acest gen vor aduce intotdeauna profituri bune, pentru ca cererile sunt inevitabile inclusiv in perioadele de recesiune.

Totusi, daca alegi sa mergi pe un business in domeniul medical, ar trebui sa ai in vedere in primul rand costurile – investitia in consumabile si tehnologie moderna este obligatorie si poate fi considerabila, dar se va amortiza in timp.

In concluzie, niciun domeniu nu-ti poate garanta succesul, insa cele de mai sus pot reprezenta o alegere mai potrivita, atat timp cat iei in considerare toate aspectele care pot determina succesul sau esecul afacerii tale.

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here