Vreme de primăvară în aceste zile în Banat! Vezi ce temperaturi vom avea

Temperaturile aerului vor urca până la 18 grade Celsius mai ales în zonele sudice și sud-estice în următoarele două săptămâni, iar precipitațiile vor fi mai prezente în regiunile montane atât pe 1 martie, cât și după 6 martie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 27 februarie – 12 martie 2017, publicată luni.

În Banat, până la sfârșitul lunii februarie, vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime va atinge 18 grade și va fi mult mai ridicată decât în mod normal în această perioadă. În prima zi din luna martie, valorile termice diurne vor scădea accentuat, până la o medie a maximelor de 10 — 11 grade.

Urmează un nou proces de încălzire, ce va culmina în jurul datei de 5 martie, atunci când media temperaturilor maxime va reveni la valori de 17 — 18 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea treptat. Chiar și în aceste condiții, mai ales în primele zile, acestea se vor menține peste mediile climatologice specifice perioadei. Media temperaturilor nocturne va avea oscilații asemănătoare.

Cel mai cald va fi jurul datei de 28 februarie, când va atinge 6 grade, iar cel mai frig, în dimineața de 2 martie când va coborî până la 0 — 1 grad. Va ploua, în general moderat cantitativ, în data de 1 martie și, din nou, local, din data de 6 martie. În restul intervalului, condițiile de ploaie vor fi reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here