Vreme rece in weekend. Vezi unde va ninge

Cerul va avea înnorări sâmbătă, 18 decembrie, şi temporar se vor semnala precipitaţii.

Ziua, pe arii restrânse, vor fi precipitații sub formă de ninsoare în centru, nord-est şi la munte, şi mixte, izolat în sud. Noaptea, local, în jumãtatea nordicã a teritoriului, vor predomina ninsorile.

Pe suprafeţe mici vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 80…90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, condiţii în care vizibilitatea va scãdea semnificativ; iar la viteze mai mici, în prima parte a intervalului local în est şi pe arii restrânse în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -6 şi -1 grad, mai ridicate pe litoral, potrivit antena3.ro.

Prognoza meteo pentru duminică, 19 decembrie 2021

În vestul, centrul şi nordul ţãrii, precum şi la munte vor fi înnorãri persistente şi temporar se vor semnala precipitaţii, pe suprafeţe în general restrânse ziua şi pe arii realtiv extinse noaptea. Precipitaţiile vor fi sub formã de ninsoare la munte, iar în rest vor fi mixte. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi doar pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopţii, trecãtor se vor semnala precipitaţii slabe mai ales sub formã de ploaie şi lapoviţã. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, cu rafale de peste 80…90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, condiţii în care vizibilitatea va scãdea semnificativ, şi local, dar la viteze mult mai mici îndeosebi în nord-est şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţã.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here