Zona Dacia, „sufocată” de gunoi. Amenzi de zeci de mii de lei date firmelor

Spread the love

Cartierele timișorene suferă din cauza problemelor legate de gunoi. Nu doar din cauza celor care își abandonează deșeurile pe locurile publice, dar și din pricina firmelor ce neglijează curățenia și colectarea selectivă a deșeurilor. Joi, 17 octombrie, polițiștii locali s-au aflat în zona Dacia, unde au dat amenzi în valoare de zeci de mii de lei.

Acțiune în forță a polițiștilor locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, în zona Dacia. A fost verificat modul în care reprezentanții societăților comerciale păstrează curățenia și colectează selectiv deșeurile. 27 de magazine au fost verificate și au fost aplicate 15 amenzi în valoare de 34.500 de lei.

În timpul acțiunii a fost depistată o persoană care își arunca gunoiul pe strada Burebista. A fost sancționată cu 1000 de lei. În cazul societăților comerciale, au fost depistate nereguli precum nerespectarea obligațiilor privind precolectarea selectiva a deșeurilor, neîncheierea contractelor cu operatorul de salubrizare, neigienizarea pubelelor utilizate, neampalsarea la intrarea în punctul de lucru a unui coș de gunoi etc.

Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare și în alte zone din oraș.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here