foto DHL 1

DHL a inaugurat astăzi terminalul operaţional situat în incinta Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara.  Investiţia vine ca urmare a creşterii volumelor din zona de vest a ţării şi pentru a răspunde mai bine exigenţelor clienţilor din această parte a ţării.

Noul terminal permite îmbunătăţirea timpilor de livrare şi preluare pentru expedierile internaţionale cu până la 60 de minute. DHL a investit aproape 1 milion de euro în noua locaţie. Potrivit conducerii aerogării, noul terminal este cel mai modern sediu operaţional pe care DHL îl are în România şi îl înlocuieşte pe cel de la Arad. Are o suprafaţă de 2.000 mp şi este dotat cu 16 porţi de încărcare şi descărcare şi un sistem de sortare avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare si urcarea acestora direct în maşinile curierilor. Acesta înseamnă eficientizarea capacităţii de procesare şi îmbunătăţirea timpilor de preluare şi livrare pentru clienţi.

Noul sediu este echipat cu cel mai modern aparat de scanare X- RAY dual view şi respectă cele mai înalte standarde de securitate. De asemenea, locaţia este în curs de acreditare TAPA, cel mai înalt nivel de securitate pentru operaţiunile cargo.

Un avantaj major al relocării în Aeroportul Internaţional din Timişoara este faptul că infrastructura acestuia este una modernă, care permite operarea avionului cargo dedicat şi în condiţii meteorologice mai puţin favorabile. De asemenea, în perspectiva creşterii volumelor cargo, vom putea opera aici o aeronavă mai mare, cu o capacitate de transport superioară. Noul terminal operaţional DHL permite ca procesul de sortare a mărfii să se facă imediat după sosirea acesteia în aeroport, iar accesul coletelor se face direct către pistă, acestea conducând de asemenea la îmbunătăţirea timpilor de livrare şi preluare pentru expedierile internaţionale, ceea ce reprezintă un câştig semnificativ pentru partenerii DHL din această zonă a ţării.

foto DHL 2

DHL confirmă astfel continuarea planului de investiţii început acum aproape 25 de ani pe piaţa din România, cu precădere a investiţiilor operaţionale demarate în anii trecuţi, ca parte a strategiei companiei de a deveni prima opţiune pentru clienţii săi atunci când aceştia îşi aleg partenerul pentru serviciile de curierat expres internaţional.“Prin continuarea planului de investiţii DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din judeţul Timiş şi din zona de vest a ţării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în România, ca parte esenţială a strategiei noastre de dezvoltare”, spune Daniel Kearvell, director general DHL Express România.

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu, precizează: “Consider că existenţa unui centru logistic pe Aeroportul Timişoara al unei companii precum DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, este extrem de importantă pentru aeroport. Aceasta va avea ca şi consecinţă directă o creştere semnificativă a atractivităţii economice a zonei de afaceri din jurul Timişoarei şi implicit, poziţionarea DHL la aeroportul Timişoara potenţează creşterea traficului de pasageri. Ca urmare a operării companiei DHL la aeroport estimăm, pentru anul 2016, că traficul de mărfuri va înregistra o creştere de aproximativ 20%, suplimentar faţă de creşterea de 26% înregistrată în 2015 faţă de 2014. Ne propunem un parteneriat pe termen lung cu DHL, bazat pe interes comercial reciproc, dar şi în interesul agenţilor economici din aria de captare a Aeroportului Timişoara”.

foto DHL 3

Din seria investiţiilor operaţionale realizate de DHL în ultimii doi ani amintim: înnoirea flotei cu 100 de autovehicule utilitare mari cu rafturi interioare, care operează în toată ţara şi care au dublat capacitatea de transport pe teritoriul României, oferind o eficienţă si o siguranţă mai mare a livrărilor; operarea unor aeronave cargo noi la Arad şi Cluj, pentru deservirea zonei centrale şi de vest a ţării, inaugurarea anul trecut a terminalului cargo de la Cluj situat acum în incinta aeroportului, şi recent extins anul acesta.

DHL are o experienţă de aproape 25 de ani pe piaţa din România, aproape 500 de angajaţi, operează cu 3 aeronave, deţine o flotă de peste 200 de maşini şi oferă o acoperire de 100% la nivel naţional, prin aproape 50 de locaţii aflate în cele mai importante oraşe de pe întreg teritoriul ţării.

Articolul precedentVIDEO: Autoritățile au în vedere pentru la anul lucrările de lărgire a drumului Timișoara – Moșnița la patru benzi
Articolul următorPrinşi la tăiat de lemne în miez de noapte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.