Animale, utilaje agricole, produse bio expuse la Târgul BanatAgralim

Fermierii din vestul ţării sunt aşteptaţi în weekend la cea de-a 14-a ediţie a BanatAgralim. Evenimentul va avea loc între 27 şi 29 mai și va cuprinde expoziții agro-alimentare, zootehnie, de meșteșuguri, cultura plantelor și de porturi populare.

Potrivit organizatorilor, vor fi expuse doar animale din Timiş.Totuşi, expozanţii din standuri, pe diferite domenii, provin din România, Cehia, Sovacia, Ungaria, Austria.“Universitatea noastră vrea să arate că se poate, vrem să transmitem din cee ce cunoaștem înspre exterior, vrem să reunim partea didactică cu cea de cercetare, cu ceea ce se întâmplă în realitate în agricultură”, spune rectorul USAMBV, Cosmin Popescu.

Printre invitații speciali ai evenimentului se va afla ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.“Domnul Irimescu s-a implicat într-un mod concret pentru modificarea unei ordonanțe de urgență, Ordonanța 3/2016, prin care USAMVB beneficiază de ceea ce înseamnă subvențiile de la UE pentru agricultură. Practic, în urma dialogului dintre universitate și minister, au apărut primele rezultate concrete. Discutăm de aproximativ 2 milioane lei care vor veni în fiecare an din fonduri UE în cadrul acestor subvenții. Pe lângă acest lucru, ne-am arătat interesul și intenția de a fi mai implicate în viața reală ca și universitate”, adaugă rectorul USAMVB.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Direcția Agricolă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here