Aveți aparate electrocasnice vechi sau defecte? Începe colectarea selectivă a DEEE

Deseuri-DEEE

Municipalitatea continuă, şi în acest an, activităţile de parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec pentru promovarea acţiunilor de colectare selectivă a deşeurilor din echipamentele electrice şi electronice (DEEE). Astfel, pe parcursul lunii octombrie, în Timişoara se vor organiza două acţiuni de colectare a deşeurilor electrice  şi electronice, în cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”: 15 octombrie 2016  – partea de nord a Timişoarei; 22 octombrie e 2016 – partea de sud a orașului.

Astfel, sâmbătă, 15 octombrie, începând cu orele 10.00, va avea loc deschiderea punctelor de colectare în cartierele timişorene situate la nord faţă de Canalul Bega, iar în data de 22 octombrie 2016 la aceeaşi oră, va avea loc deschiderea punctelor de colectare în cartierele timişorene situate la sud faţă de Canalul Bega. Toţi locuitorii sunt aşteptaţi să depună aparatura electrică şi electronică veche sau defectă la  punctele  provizorii de colectare.

Activitatea de colectare DEEE se va derula în aceeaşi zi şi prin preluarea de la domiciliu, în cazul echipamentelor voluminoase. Pentru detalii despre campanie sau programarea transportului de la domiciliu, cetăţenii sunt invitaţi să sune la numerele de telefon 0751.302.114 şi 0800.444.800, de luni până sâmbătă, între orele 9.00 – 18.00.

În fiecare zonă se vor organiza  puncte de colectare,  în locaţii  cunoscute locuitorilor  din fiecare cartier în parte, organizate în instituţiile de învăţământ. Colectarea se va realiza între orele 10.00 – 17.00, la fiecare punct de colectare urmând a fi organizat  un grup de voluntari care vor informa cetăţenii şi îi vor ajuta în preluarea aparaturii electrice şi electronice.

Toţi deponenţii vor putea participa la o tombolă cu premii şi vor avea şansa să câştige unul dintre cele 32 de premii constând în aparate electronice şi electrocasnice: 2 frigidere, 2 cuptoare cu microunde, 2 aspiratoare, 6 fiare de călcat, 8 cafetiere, 4 mixere şi 8 polizoare unghiulare. Tombola şi premierea elevilor voluntari vor avea loc pe data de 24 octombrie 2016, începând cu ora 10.30, în Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare şi la telefon 0256-408366 şi pe site-ul www.rorec.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here