Balta Lămâița va fi transformată în parc în această primăvară

nicolae-robu

nicolae-robu

O baltă situată pe strada Lămâița, din cartierul Freidorf, va fi transformată în curând într-un parc. Cu ajutorul unei firme private care va sponsoriza acoperirea cu pământ și beton, din această primăvară va fi amenajat spațiu de joacă pentru copii.

Licitația a fost încheiată, iar firma câștigătoare se va putea apuca de treabă. Modernizarea lacului va costa aproximativ două milioane de lei, iar lucrările vor dura opt luni. În luna iulie a anului trecut au fost alocați de la bugetul local 500.000 lei, urmând ca cealaltă parte să fie din bugetul anului 2015. „Ieri a expirat termenul de depunere a contestațiilor, nu au fost contestații, și, prin urmare, vom trece la treabă de îndată ce vine primăvara. Firma câștigătoare se numește Kasdum-GF SRL. Lucrările au fost estimate de proiectanți la 2.136. 958 de lei fără TVA, iar în urma licitație electronice oferta câștigătoare a fost de 2.050.500 de lei, fără TVA”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Astfel, se vor reabilita aleile și vor fi amenajate spații de agrement și recreere, se va curăța și se va reconfigura luciul de apă și se vor planta arbori. În plus, în acest fel va fi colectată apa pluvială de pe 30% din blocurile cu șarpantă din cartier, urmând ca apa să ajungă în baltă.