Vineri 23 februarie, va avea loc şedinţa Consiliului Local Timişoara pentru aprobarea bugetului pe anul 2018. De aceea, joi, 22 februarie, Daniel Idolu, şeful Grupului de Consilieri PSD, împreună cu Gabriela Popovici, a ţinut o conferinţă de presă şi a explicat de ce va vota acest buget, dar şi ce proiecte nu vor fi votate.

Cu aceste amendamente depuse şi aduse la cunoştinţa primăriei, miercuri, vom susţine aprobarea Bugetului municipiului Timişoara pe 2018, vineri, 23 februarie, cu menţiunea că vom prezenta aceste amendamente în plenul Consiliului Local Timişoara. Dacă nu vor trece prin votul consilierilor liberali, asta este, dar dacă vor trece şi nu vor fi realizate, ne pare rău, şi vom urmări să fie realizate”, a spus Idolu, joi.

Astfel, Grupul de Consilieri PSD nu va susţine proiectul de construire a fântânilor muzicale mari, propus de Nicolae Robu. Idolu spune că e nevoie de fântâni  mici şi cochete în cartiere, cum există şi în alte ţări. Mai bine să existe în mai multe cartiere fântâni de 3 -6 metri, nu aşa cum a propus primarul – mari şi puţine. De asemenea, alt proiect care nu va fi susţinut de PSD este construcţia Sălii polivalente. “Noi vom propune suplimentarea bugetului cu cu peste 31 milioane, din care numai Spitalul de copii şi Municipalul înghit mai mult de 19 milioane de lei”, mai declarat Daniel Idolu. PSD mai vine cu două propuneri pentru dotarea spitalului Municipal. Una este cumpărarea unui computer tomograf de înaltă performanţă. Altă propunere este achiziţionarea unei aparaturi supermoderne pentru depistarea precoce a cancerului de sân, abdominal şi ginecologic.

Ce propuneri mai face PSD?

Oraşul este foarte aglomerat în centru, inlusiv din cauza semaforizării şi există foarte multe autoturisme. “E o realitate care trebuie recunoscută inclusiv de Primăria Timişoara, care înseamnă Nicolae Robu, fiindcă, să fim serioşi, nu mai există altcineva în conducere.  Unul dintre factorii care aglomerează mult centru oraşului este existenţa serviciilor primăriei în centrul-centrului şi ale administraţiei fiscale. Sediul primăriei e o clădire istorică dar nu este pusă în valoare. Noi propunem realizarea unui studiu de prefezabilitate şi fezabilitate pentru construirea unui centru administrativ multifuncţional, pe proprietatea Primăriei Timişoara, în zona Vidrighin, unde fosta RATT voia să construiască şase blocuri turn. Acolo să fie o clădire de birouri moderne, cu multe etaje, unde să funcţioneze serviciile primăriei în condiţiile cele mai bune pentru angajaţi, unde să fie şi administraţia fiscală. Hai să mutăm toate acestea şi alte servicii publice locale într-o clădire modernă, aşa cum se lucrează în lumea civilizată cu spaţiu şi lumină suficientă şi aer condiţionat vara, decât să închiriezi spaţii”, este de părere Daniel Idolu.

Idolu propune înfiinţarea unei centuri feroviare cu tren urban la suprafaţă, care să plece de la halta Semenic, din Giroc. Costă cam 700.000 euro kilometru de cale ferată, să treacă prin sudul oraşului cu legături la transport urban până în calea Buziaşului şi de acolo mai departe se poate închide la linia Remetea, cu opriri la Gara de Nord, la Piaţa 700 şi cu închidere la halta Semenic. E un proiect care se poate realiza cu 15-20 de milioane de euro varianta scurtă mult mai ieftin şi realizabil. În ceea ce priveşte proiectul de construcţie a metroului, propus de primar, Idolu susţine că pentru acest obiectiv nu vor exista surse financiare, fiindcă se va ajunge la o sumă totală de un miliard de euro. În Europa nu mai există oraş de dimensiunea Timişoarei unde să funcţioneze metroul.

Articolul precedentCand revine Halep pe primul loc si cat va sta acolo
Articolul următorRyanair închide baza de la Timișoara. Rămân două rute operaționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.