Tot mai multe primării din Timiș cer autotităților să preia drumuri comunale, pentru a le putea repara pe bani de la bugetul județului. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, în prezent este vorba despre aproximativ 20 de cereri de la unităţile administrativ-teritoriale de preluare a drumurilor comunale. Primarii se plâng de faptul că nu au suficiente fonduri să asfalteze drumurile comunale şi cer sprijin. “O să le analizăm foarte bine. Înţeleg presiunea pe care o au foarte multe primării. Suntem deschişi în a face aceste preluări, dar nu numai de dragul de a le prelua. Un drum judeţean trebuie să aibă un scop. Trebuie să facă parte dintr-o reţea de drumuri”, a spus preşedintele CJT.

Reamintim, CJ Timiș are în gestiune, prin Direcția de Drumuri Județene, o rețea de 1.600 km de drumuri județene.“De exemplu, de la Sânmihai la Parța s-au dat HCL astfel încât să-l preluăm drum județean. Primăria Sânandrei a dat hotărâre de CL să ne ducem.Și acelea fac parte din cele 15-20 de cereri din partea primăriilor, astea se justifică. Le-am anunțat că le vom prelua, astfel încât să închidem acel drum județean. De la Săcălaz trebuie să ieși în drum național undeva lângă Becicherec, drumul de Cenad ca să-l legi cu partea de Aradului. Acesta iar trebuie preluat, Săcălaz-Becicherec. De la DN 6 Cenad la Dudești este făcută legătura, de la Dudești-Sânandrei este legătură. Mai este de preluat de la Sânandrei până la drumul de Arad”, spune șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu.

Articolul precedentSemnificația bradului de Crăciun. Unde a fost împodobit la început
Articolul următorCrăciunul în Australia, la peste 30 de grade. Interviu cu o bănățeancă stabilită în Melbourne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.