CJ Timiș va prelua unele drumuri comunale pe care le reabilitează cu bani proprii

Tot mai multe primării din Timiș cer autotităților să preia drumuri comunale, pentru a le putea repara pe bani de la bugetul județului. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, în prezent este vorba despre aproximativ 20 de cereri de la unităţile administrativ-teritoriale de preluare a drumurilor comunale. Primarii se plâng de faptul că nu au suficiente fonduri să asfalteze drumurile comunale şi cer sprijin. “O să le analizăm foarte bine. Înţeleg presiunea pe care o au foarte multe primării. Suntem deschişi în a face aceste preluări, dar nu numai de dragul de a le prelua. Un drum judeţean trebuie să aibă un scop. Trebuie să facă parte dintr-o reţea de drumuri”, a spus preşedintele CJT.

Reamintim, CJ Timiș are în gestiune, prin Direcția de Drumuri Județene, o rețea de 1.600 km de drumuri județene.“De exemplu, de la Sânmihai la Parța s-au dat HCL astfel încât să-l preluăm drum județean. Primăria Sânandrei a dat hotărâre de CL să ne ducem.Și acelea fac parte din cele 15-20 de cereri din partea primăriilor, astea se justifică. Le-am anunțat că le vom prelua, astfel încât să închidem acel drum județean. De la Săcălaz trebuie să ieși în drum național undeva lângă Becicherec, drumul de Cenad ca să-l legi cu partea de Aradului. Acesta iar trebuie preluat, Săcălaz-Becicherec. De la DN 6 Cenad la Dudești este făcută legătura, de la Dudești-Sânandrei este legătură. Mai este de preluat de la Sânandrei până la drumul de Arad”, spune șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here