Vizită importantă astăzi la CCIA Timiș. Excelenta Sa, Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei la Bucureşti s-a întâlnit cu conducerea Camerei de Comerț pentru a pune bazele unui parteneriat economic. Astfel, cele două părţi au discutat despre posibilităţile de întărire a relaţiilor economice, dar şi culturale, în contextul în care Timişoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană în 2021.

Reprezentanţii CCIA Timiș au în plan să atragă în judeţ mai multe firme cu capital austriac dispuse să investească. În Timiş, în topul investitorilor străini, Austria ocupă locul trei ca număr de companii şi locul şase ca valoare a capitalului social străin. “Ambasada Austriei are o colaborare foarte bună cu Timişoara, cu judeţul Timiş. În domeniul cultural avem Biblioteca Austriei, care funcţionează la Universitatea de Vest, în domeniul economic avem o calborare foarte bună prin intermediul biroului nostru comercial al Ambasadei din Bucureşti. Avem interes mare să intensificăm colaborarea, judeţul Timiş este foarte aproape de Austria, există un potenţial foarte mare în intensificarea turismului, având în vedere alegerea Timişoarei ca şi capitală culturală în 2021. Am discutat alte posibilităţi de colaborare în regiune, între firme austriece şi firme româneşti, iar Ambasada Austriei va sprijini organizarea unei delegaţii a firmelor timişene, în Austria. Există un protocol de colaborare între judeţul Timiş şi un land din Austria, care este o bază foarte bună pentru intensificarea colaborării între cele două regiuni”,  susține Excelenta Sa Gerhard Reiweger, ambsadorul Austriei la Bucureşti.

La rândul său, directorul general al CCIA Timiș spune: “Am prezentat economia judeţului, am făcut propuneri de colaborare pentru anul 2017. Domnul ambasador ne-a asigurat că vom avea relaţii foarte strânse cu ataşatul comercial al Ambasadei, prin care vom ajunge la Camera Economică Federală a Austriei. Am discutat despre ceea ce a fost în perioada trecută, evenimentele pe care le-am organizat cu firme din Austria. După această întâlnire avem convingerea că după această întâlnire colaborarea va fi mult mai bună decât înainte. Domnul ambasador a avut tendinţa de a accentua partea culturală şi partea socială, dar l-a interesat şi partea economică şi mediul de afaceri din judeţul nostru. A înţeles necesitatea unui parteneriat de afaceri, necesitatea unui parteneriat între noi, Ambasadă şi Camerele de Comerţ din Austria”, spune Florica Chiriţă, directorul general al CCIA Timiș.

Conform datelor Băncii Naţionale a Austriei sunt înregistrate 169 de firme cu participare românească la capital, cu un total investit de 12 milioane de euro. Domeniile de activitate sunt comerţ, turism, consultanţă (IT, transport, imobiliare, construcţii).

Articolul precedentFacultatea de Management în Producție și Transporturi la ceas aniversar: 20 ani de existență
Articolul următorMii de pachete de ţigări de contrabandă confiscate la Socol  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.