Cornel Sămărtinean, nemulţumit de faptul că Timişul este din nou ocolit de investiţii

Deputaul PMP de Timiş, Cornel Sămărtinean este nemulţumit de faptul că Guvernul ocoleşte din nou judeţul Timiş în ceea ce priveşte investiţiile. Acesta se referă în special la infrastructură, vorbind aici şi de centura de sud a Timişoarei.

În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr. 37 Timiș, am readus și am depus în scris a zecea întrebare (nr.2861A/12.02.2018) adresată Ministerului Transporturilor referitoare la situația dezastruoasă a infrastructurii judeţului Timiş în ceea ce privește nedemararea procedurilor de finanţare şi execuţie a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire.

Subliniez faptul că obiectivul Centura Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire-cod obiectiv nr.718 prevăzut în Anexa 3/24/29 din Legea nr.2/2018- Legea bugetului de stat pe anul 2018, *nu* *este inclus în* *Programul de guvernare 2018-2020, Capitolul Politici pentru infrastructura de transport, Subcapitolul Măsuri Transport rutier*, pag.169. Menționez că acesta este programul cu care actualul guvern s-a prezentat la audierile în comisiile de specialitate și la votul de investire în Parlamentul României în data de 29 ianuarie 2018.

Având în vedere această situație, constatăm faptul că și în anul 2018 judeţul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții ale Guvernului României în infrastructură, și de aceea m-am adresat din nou în scris noului Ministru al Transporturilor, domnului Lucian Șova, solicitându-i să-mi comunice urgent măsurile concrete pe care le va întreprinde pentru demararea lucrărilor la Centura Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire în scopul includerii municipiului Timișoara și a județului Timiș în toate finanțările din domeniul infrastructurii de transport”, spune deputatul PMP, Cornel Sămărtinean.

Consider că CNAIR SA ar trebui să fie o companie de interes strategic național cu rol deosebit de important în dezvoltarea rețelei de autostrăzi și în conectarea României la rutele europene printr-o infrastructură bine dezvoltată. Din 2008 până în prezent, fosta CNADNR SA, actuala CNAIR SA a avut un buget cumulat de circa 13,5 miliarde de euro, bani suficienţi pentru construcţia a aproape 2.000 de kilometri de autostrăzi”, mai spune deputatul.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here