Cornel Sămărtinean (PMP): Educația -”prioritate de septembrie” a Guvernului PSD-ALDE

Partidul Mișcarea Populară consideră că dezvoltarea României este strâns legată de patru domenii-cheie, și anume: educație, sănătate, infrastructură, mediu de afaceri. În aceste condiții PMP-iștii consideră că educația este pilonul de bază al bunăstării, în care elevul trebuie să fie în centrul învățământului.

Din păcate, până în prezent, guvernarea actuală ignoră aceste axiome şi nu a elaborat nicio strategie concretă în ceea ce priveşte sistemul educațional din România. Reţeta succesului marca PSD-ALDE în educaţie continuă să fie una foarte simplă: lipsa de interes și nepăsarea, care duc la scăderea performanţei şi calităţii în educaţie.

Pentru Guvernul PSD-ALDE prioritare sunt actele normative prin care se urmărește politizarea excesivă a întregului sistem educaţional.

Deși coaliția aflată la guvernare din 11 decembrie 2016 a declarat că va rezolva problemele din educație, situația învățământului este dezastruoasă ca și acum doi ani. La începerea acestui nou an școlar există mii de școli și grădinițe din țară care nu vor putea fi deschise din cauza condițiilor de desfășurare a procesului de învățământ. În ceea ce privește județul Timiș, în urma controalelor efectuate există și la începutul acestui an școlar grădinițe și școli fără autorizație sanitară de funcționare.Astfel din totalul de 595 unități de învățământ din județul Timiș, în prezent sunt nouă grădinițe și școli fără autorizație sanitară de funcționare. În afară de această problemă, în urma controalelor efectuate de către ISU Timiș s-a constatat că sunt 37 de școli și grădinițe care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Calendaristic toamna i-a surprins din nou pe guvernanți cu temele nefăcute și i-a luat pe nepregătite. Realitatea ne demonstează încă o dată faptul că nu le pasă de educaţie, așa cum nu le pasă nici de sănătate, nici de infrastructură, de nimic ce implică bunăstarea cetățenilor acestei țări. Practic, pentru Guvernul PSD-ALDE, educaţia este și în acest început de an școlar o „prioritate de septembrie ” și doar la nivel declarativ”, transmite deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here