Creşterea traficului aerian are continuitate şi în luna august. Destinaţii noi în septembrie şi octombrie

Aeroportul Internaţional Timişoara depăşeşte o sută mii de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara în decursul unei luni din an, pentru a doua oară consecutiv. Potrivit conducerii aerogării, este vorba despre 101.423 pasageri în luna iulie şi 101.204 pasageri în luna august.

Astfel, în luna august 2016 s-a înregistrat o creştere a traficului aerian de pasageri de 10% faţă de luna august 2015 (92.317 pasageri). Comparativ, în perioada ianuarie-august 2016 (672.474 pasageri) cu aceeaşi perioadă a anului 2015 (623.310 pasageri), creşterea este de 8%.

În următoarele luni de zile este estimată o creştere accelerată, semnificativă, datorită noilor curse aeriene introduse de la 1 septembrie 2016 de către compania aeriană RyanAir.  Zborurile operate de RyanAir fac posibilă legătura aeriană cu trei noi destinaţii (Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze) şi măresc fregvenţele de operare spre şi dinspre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Frankfurt-Hahn.

Începând cu 1 octombrie 2016, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească zilnic spre destinaţiile Iaşi şi Cluj, cursele fiind operate de compania aeriană BlueAir.

 Luna septembrie va aduce o creştere însemnată şi în zona traficului de marfă pe aeroportul Timişoara, datorită faptului că se va mării capacitatea de transport a companiei TNT, respectiv se va face trecerea de la avion de tip SF 34 (capacitate maximă de 3.000 kg) la avion de tip Boeing 737 (capacitate maximă de 18.000 kg), făcând posibilă creşterea capacităţii de transport marfă. “Estimăm creşteri lunare ale traficului aerian extrem de semnificative pentru dezvoltarea aeroportului, în interesul pasagerilor şi a mediului economic, datorită noilor companii aeriene care fac posibilă creşterea numărului de destinaţii interne şi internaţionale”, susține directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

Având la bază datele prezentate, administraţia aeroportului estimează că anul 2016 va fi un an marcant, an în care se va depăşi numărul de 1,1 milioane de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi în aeroportul Timişoara. Astfel, se vor crea premise favorabile pentru un număr de pasageri în 2017 de aproximativ 1,5 milioane şi de peste 5.000 tone marfă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here