De la începutul anului viitor, maşinile de mare tonaj vor putea fi trase pe dreapta şi cântărite. Consiliul Județean Timiș cumpără cântare pentru măsurarea gabaritului vehiculelor grele, care distrug drumurile judeţene. În prezent, CJ Timiş are în posesie două cântare mobile, dar unul nu este funcţional.

Șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu, a anunțat că licitatia pentru cele două cântare (unul fix și altul mobil) s-a încheiat, astfel că acestea au fost deja livrate. În funcţie de rezultatele pe care le va da, autorităţile vor decide dacă vor mai  monta cântare fixe şi în alte puncte din Timiș.

Având în vedere starea tehnică degradată a Drumului Județean 691 Timișoara – județul Arad şi creșterea traficului greu, conducerea Consiliului Județean Timiș are în plan realizarea unui punct fix de control pe DJ 691. Valoarea estimată este de peste 600 mii lei. Prima parcare va fi prevăzută pe drumul Alioş – Maşloc – Pişchia – Giarmata care este cel mai folosit din acest punct de vedere.“Au venit cele două cântare, așa m-au informat cei de la Direcția Tehnică. S-a terminat licitația. A fost livrat un cântar mobil și celălalt fix, care va fi montat pe drumul de Lipova, urmând a se amenaja acea parcare. Dacă acest model va fi de succes, sigur că vom extinde”, a explicat președintele CJ Timiș.

CJ Timiș are în gestiune, prin Direcția de Drumuri Județene, o rețea de 1.600 km de drumuri județene. Reamintim, în octombrie 2016 Consiliul Judeţean a semnat și un protocol cu Inspectoratul Județean de Poliție, în baza căruia vor putea fi oprite în trafic autovehiculele de mare tonaj. Astfel că pe drumurile județene nu pot circula camioane care depășesc peste 40 de tone. Camioanele care depășesc 25 de tone trebuie să dețină o autorizație specială de transport eliberată de Consiliul Județean Timiș, pentru care se plătește minim 200 de lei/transport.

Articolul precedentReacția edilului Timișoarei după nominalizarea lui Sorin Grindeanu ca premier
Articolul următorBilanț 2016: Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, amenzi de 2 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.