Demersuri la municipalitate pentru îmbunătățirea condițiilor accesului bicicliștilor în zona centrală

Spread the love

Echipa “Verde pentru Biciclete” cheamă bănățenii la pedalat. Anul 2016 stă sub semnul respectului, iar acțiunile se vor îndrepta către două mari direcții: biciclete ca stil de viață și infrsstructură – conectivitate, practibilitate și accesibilitate.

Iubitorii mersului pe două roți își vor da întâlnire pe Platforma Timco în 3 aprilie, când va avea loc Pedalarea de Primăvară. Organizatorii au mai pregătit “Cochete pe biciclete” – 22 mai, “IA Românească pe Bicicletă” – 19 iunie, “Ture cicliste bănățene” – mai-august, “Cititori pe bicicletă”- 11 septembrie, “Numărătoarea de Toamnă” – 9 octombrie.

verde pentru bicicleteToate aceste evenimente prevăzute în 2016 susțin un stil de viață sănătos și încurajarea mersului pe bicicletă ca mijloc de transport. “Anul acesta Verde pentru biciclete se va concentra asupra evenimentelor consacrate deja. În plus, vom face demersuri pentru a schimba ceva din infrastructura dedicată mersului pe bicicletă, astfel încât ea să fie practicabilă, accesibilă și funcțională. În prezent există loc de îmbunătățiri. Din datele primite de la primărie sunt aproximativ 80 kilometri. Știu că există un plan de mobilitate urbană durabilă, care prevede alte 200 de kilometri de piste de biciclete. Numărul bicicliștilor a crescut treptat și credem că în continuare va crește în acest ritm. Ideea e că ei trebuie încurajați, trebuie să le oferim infrastructură, să îi determinăm să considere bicicleta un stil de viață”, spune Romina Faur, coordonator “Verde pentru biciclete”.

702871_550941868406362_1562880773_nEchipa “Verde pentru biciclete” face în continuare demersuri la autoritățile locale în ceea ce privește soluționarea problemelor întâmpinate de bicicliști. Mai exact, se urmărește soluționarea unor situații privind accesul liber în zona centrală, în anumite intervale orare; pistele vopsite pentru bicicliști – devenite alunecoase în condiții de ploaie; realizarea unor reparații la pistele de bicicletă existente (obstacole, concept greșit, dimensiune necorespunzătoare), etc.“Am purtat discuții cu municipalitatea încă de la început ce să facem pentru a-i ajuta pe timișoreni să meargă pe bicicletă și să devină bicicliști. Nu știu în ce măsură ceea ce s-a întâmplat anul trecut i-a făcut pe timișoreni să fie mai determinați să meargă pe bicicletă pentru că nu a fost deloc o situație plăcută pentru cei care merg în fiecare zi la lucru pe bicicletă, tinerii care merg la școală pe bicicletă să fie opriți și să nu poată să meargă în zona centrală cu bicicleta. Aceasta stradă pietonală a fost dedicată încă de la început atât pietonilor, cât și bicicliștilor. Acum bicicliștii nu mai au deloc acces în zona centrală. Noi nu suntem de acord cu acest lucru și vrem în continuare să purtăm discuții tocmai pentru a readuce în vedere vechea restricție”, adaugă Romina Faur.
12833270_550942025073013_1733335565_n

Reamintim, în prezent pe străzile din Timișoara circulă peste 16 mii de bicicliști cu număr “Verde pentru biciclete”.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here