Conducera Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara a lansat proiectul „Internationalisation Ambassadors”. Mai exact, prin cadrul acestuia vrea să evidenţieze faptul că fiecare student poate fi un posibil ambasador, atât cei români cât şi cei străini.

Astăzi în Aula Universităţii a fost dezbătut acest subiect alături de ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, care de altfel a semnat şi un protocol de colaborare cu Univrsitatea pe această temă, dar şi reprezenţi ai corpului diplomatic din Timişoara. Nici studenţii nu au lipsit, ei fiind ţinta acestui proiect.

„Internaţionalizarea în educaţie este deosebit de importantă pentru a îmbunătăţi comunicarea între state, între noi. Prin evenimentul de astăzi, care deschide o zonă importantă de comunicare, şi aşa cum am discutat şi mai devreme, cu uşile închise, dar vă asigur ca nu au fost secrete de stat, au fost discuţii foarte serioase, care îi privesc pe studenţi. Avem în universitatea în jur de 164 de studenţi, din 21 de ţări, uşile universităţii noastre sunt larg deschise pentru studenţii din întreaga lume. Eu sper, şi cred, împreună cu echipa de 300 de dascali care este alături de mine, să deschidem şi să arătăm că uşile universităţii sunt deschise pe această linie de internaţionalizare. Mă bucur că Guvernul, prin Ministerul Românilor de Pretutindeni este alături de noi. Acest eveniment este unul organizat sub egida Centenarului”, spune Cosmin Popescu, rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

„Intenţionăm să avem o colaborare. Vreau să mulţumesc domnului rector pentru invitaţie, vreau să îl felicit pentru acest eveniment, care cred eu, poate fi dat exemplu pentru întreaga ţară. Sunt 164 de studenţi străini care studiază aici în cadrul Universităţii, din 21 de ţări. Cred eu că fiecare dintre ei în parte poate fi ambasadorul României peste hotare, aşa cum cred eu, fiecare român de pretutindeni poate fi ambasadorul României. M-am bucurat să particip la o discuţie cu reprezentanţii misiunilor diplomatice şi pe aceastp cale am fpcut un apel cptre dânşii de a ne fi parteneri în proiectele pe care le derulăm în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Unul dintre aceste proiecte este campania „Siguranţa acasă, siguranţa în lume”, care intenţionăm să o derulăm împreunp cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei, cam toate ministerele implicate în bunul mers al românilor de pretutindeni”, spune Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni

Sesiunea s-a finalizat cu semnarea protocolului de colaborare intre Universitate si Guvernul Romaniei reprezentat de Natalia Elena Intotero – Ministrul pentru Romanii de pretutindeni.

Articolul precedentPercheziţii la contrabandiştii de ţigări din vestul ţării! Poliţiştii au descins în trei judeţe
Articolul următorDin aprilie Giroceana va suplimenta numarul autobuzelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.