Fără ajutorul ALDE, PRO România anunță că a strâns, în Timiș, 10.000 de semnături pentru Mircea Diaconu

Spread the love

Liderii județeni din Pro România au anunțat, joi, că au reușit să-și atingă obiectivul propus, de 10.000 de semnături, pentru susținerea candidatului la prezidențiale, actorul Mircea Diaconu. Chiar și în lipsa aportului celor de la ALDE, cu care, la sfârșitul lunii august, încheiaseră un protocol la nivel național, pentru susținerea lui Diaconu.

Vestea a fost dată de coordonatorul PRO România Timiș, Nicolae Birău, care nu s-a ferit de cuvinte și a fost incisiv la adresa celor de la ALDE. În ciuda protocolului prin care cele două partide s-au înțeles să-l susțină la Președinția României pe Mircea Diaconu, „la nivelul județului Timiș, ALDE a ales să fie un breloc al PSD-ului”, a spus Birău.

„Suntem în ultima săptămână de strâns semnături pentru prezidențiale. Interesantă și importantă la un moment dat alianța cu ALDE, dar atâta timp cât a ales să fie un breloc al PSD-ului la nivelul Timișului, cred că am încetat orice colaborare și discuție cu dânșii”, a precizat Nicolae Birou. Coordonatorul PRO România Timiș l-a luat în vizor pe nimeni altul decât Marian Cucșa, concentrat pe negocieri de funcții, în urma schimbărilor continue petrecute la nivel central. „În ultima perioadă președintele ALDE Timiș, Cucșa – dacă mai e președinte că nu mai știe nimeni care cum e pe acolo – a negociat intens cu liderii PSD Timiș pentru anumite funcții. Nu a ieșit cum și-a dorit el, dar a ieșit bine pentru noi și România”, a declarat Nicolae Birău.

Chiar și așa, spune coordonatorul din Timiș al partidului lui Victor Ponta, PRO România și-a văzut de treabă la nivel județean și a reușit atingerea obiectivului – 10.000 de semnături pentru susținerea lui Mircea Diaconu. „Ne-am văzut de drumul nostru, ne-am consolidat și ne-am atins target-ul de strângere de semnături. Vom preda până luni cele 10.000 de semnături pentru candidatul Mircea Diaconu, susținut de Pro România.

Birău a avut și o scurtă concluzie a relației județene pe care a avut-o cu ALDE: „operația a reușit, pacientul e mort”.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here