Gigi Militaru, alaturi de Jack Umaga, printre debutantii care s-au remarcat la nationala Stejarilor

Antrenorul naționalei de rugby a României, galezul Lynn Howells, s-a declarat mulțumit de evoluția debutanților la echipa națională, care au jucat în meciurile din cadrul turneului World Rugby Nations Cup (WRNC) 2016, de la București.

”A fost un turneu bun. Am testat șapte jucători și toți s-au ridicat la înălțimea așteptărilor, sunt mândru de ei”, a spus Howells, potrivit site-ului World Rugby.

Jack Umaga, Gigi Militaru, Răzvan Ailenei, Ionuț Balaban, Nicolas Onuțu, Florin Bardașu și Dennis Perju au fost jucătorii convocați pentru prima dată la lotul național și care au lăsat o impresie deosebit de bună prin prestațiile lor.

Pilier al campioanei României, Timișoara Saracens, Gigi Militaru a debutat pentru națională în meciul cu Namibia, ca apoi să fie în primul XV cu Uruguay și să joace și împotriva Argentinei XV.

”Pasul pentru mine la echipa națională a fost cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla. Așteptam de mult să fiu convocat și într-un final mult așteptat am ajuns și aici. În rândul Stejarilor m-am simțit foarte bine, m-am integrat rapid, colegii de la Timișoara fiindu-mi de mare ajutor. Meciurile au fost exact cum mă așteptam, de intensitate mare, la fel ca cele jucate cu Timișoara pentru calificarea în Challenge Cup”, a declarat, pentru site-ul Federației, Gigi Militaru, jucatorul Timisoarei Saracens.

România a câștigat trofeul WRNC 2016, după ce a învins în toate partidele disputate: 20-8 cu Namibia, 40-0 cu Uruguay și 20-8 cu Argentina XV. ”Stejarii” au câștigat și edițiile din anii 2012, 2013 și 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here