Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea care prevede transferul Aeroportului Timișoara de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale 

Guvernul a atacat la Curtea Constituțională a României legea promovată de Alfred Simonis prin care Aeroportul Internațional Timișoara trece de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale (Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș).

Aeroportul ”Traian Vuia” din Timișoara este ultimul aeroport din țară încă în subordinea ministerului.

Este în același timp o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara. Parlamentarii PNL de Timiș au votat împotriva transferului, iar acum și Guvernul se poziționează categoric împotrivă. De ce celelalte aeroporturi, Cluj – Suceava – Iași – Oradea – Satu Mare, pot fi la autoritățile locale, iar Timișoara nu?

Oare ce interese se ascund în spatele acestei manevre? Ce interese au combinatorii Vela și Falcă, inițiatorii eșuatei tentative de a pune mâna pe Aeroportul Timișoara și a-l trece sub influența lor? O privatizare în forță, vreo dedicație?

Așteptăm cu celeritate decizia CCR. Aeroportul Traian Vuia trebuie să rămână al orașului, indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze Timișoara”, spune deputatul PSD Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here