Ieri Gazeta din Vest a publicat un material in care se vorbea despre o relatie de prietenie si o mica „afacere” intre directorul Aeroportului Timisoara, Dorel Gradinaru si fostul director Romatsa, Bogdan Costas, fiind vorba despre o achizitie buclucasa ce se apropie de 30.000 euro. Astazi insa, vom prezenta un nou caz, mult mai grav de aceasta data, in care valoarea unor servicii de consultanta poate atinge 1.6 milioane lei, adica peste 300.000 euro.

Surse de la cel mai inalt nivel spun ca de fapt acesti 300.000 euro sunt doar bani de buzunar si de distractie pentru cei implicati direct in licitatia care se afla deja in procedura. In realitate miza este una mult mai mare si in acest caz vorbim despre 10 milioane de euro, care ar urma sa vina la Aeroportul Timisoara pentru cumpararea unor echipamente. Ei bine aceiasi sursa de incredere spune ca cine se va ocupa de consultanta proiectului va intocmi un caiet de sarcini cu dedicatie, iar licitatia ar putea fi castigata de o firma agreata chiar de consultant sau de prietenii acestuia.

                                Foto: Bogdan Costas, fost director Romatsa

Sursa Foto: facebook Bogdan Costas

Pana in prezent si-au manifestat intentia de a participa la aceasta licitatie cu procedura simplificata doar doua firme: una care a facut deja o oferta de aproape 130.000 lei si alta care apartine fostului director Romatsa, Bogdan Costas, care a facut o oferta de 1,4 milioane lei. Consternat ca exista o oferta atat de mica Dan Dinu, fost ofiter SRI a contactat societatea care facuse aceasta oferta. In urma discutiilor se pare ca a fost o neintelegere, iar oferta de 130.000 lei a fost retrasa. Astfel pana in prezent doar firma lui Bogdan Costas a venit cu o propunere concreta.

                                        Foto: Dan Dinu, director investitii AIT

Sursa Foto: facebook Mia Dinu

Dan Dinu: „Asa suntem noi oltenii mai colerici

Dan Dinu, director de investitii la AIT (Aeroportul International Timisoara) a avut un comportament nedemn de un fost ofiter SRI si actual director de investitii la AIT. Dinu a fost extrem de deranjat de intrebarile adresate si a inceput sa ridice tonul spunand: „Ati venit cu temele facute, eu va explic cum stau lucrurile si dumneavoastra o tineti pe a dumneavoastra„, a spus iritat Dan Dinu. A fost nevoie de interventia directorului AIT, Dorel Gradinaru pentru ca lucrurile sa revina la normal.  Apoi razand, Dinu a spus „Asa suntem noi oltenii mai colerici” .

                          Foto: Dorel Gradinaru, director general AIT

Sursa foto: facebook Dinu Barbu

Revenind la licitatia de consultanta, teoretic se poate inscrie oricine, insa practic va castiga cine trebuie. Asa cum a fost si in cazul prezentat ieri, unde oferta cea mai mare a fost acceptata, iar oferta cea mai mica a fost ignorata.

Cert este ca aceasta licitatie aflata in procedura simplificata va sta pe SEAP timp de 10 zile. Fiind vorba despre un proiect complex cu o valoare destul de mare, Bogdan Costas nu are cum sa castige aceasta licitatie decat daca se asociaza cu alte firme mai mari.

Contactat telefonic, Costas a declarat pentru Gazeta din Vest ca este interesat de aceasta licitatie, dar nu stie daca o va si castiga.

Mi-am manifestat intentia de a participa, insa aceasta licitatie este mult mai complexa. Nu stiu daca voi castiga„, a spus fostul director Romatsa.

Cel mai probabil in maxim o luna vom afla care este firma ce se va ocupa de acest proiect atat de important pentru Aeroportul Timisoara. 

Articolul precedentUniversitatea Politehnica Timișoara, partener național al FameLab
Articolul următorTeatrul Național din Timișoara anunță o nouă ediție a Concursului Național de Dramaturgie! Când încep înscrierile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.