Festivitățile de Ziua Națională în acest an la Lugoj au fost limitate de pandemie, dar și de divizările politice dintre partide. Fără paradă militară, fără festivisme și doar cu depuneri de coroane și acelea separate, pentru că partidele din municipiul de pe Timiș nu au găsit înțelegere să fie împreună nici de Ziua Națională.

Fostul președinte al CJT Călin Dobra a tras și un semnal de alarmă pe acest subiect, punând tunurile pe Buciu, primarul Lugojului: „La 103 ani de la ,,Marea Unire”, din păcate, am constatat că în Primăria Lugoj nu se simte românește și nici nu există capacitatea de a organiza un program coerent. Nu există dorința de a aduna la un loc instituțiile statului pentru a comemora și a cinsti, așa cum se cuvine, eroii neamului românesc, care au luptat de-a lungul istoriei cu vitejie și iubire de patrie.

Stimați actuali edili lugojeni, ieri ne-ați arătat lipsa stimei față de eroii noștri. Unde au fost stima și onoarea pe care ar trebui să le transmitem de la o generație la alta prin activități care să marcheze ,,Ziua Națională a României”? Ne-ați demonstrat, încă o dată, lipsa de interes față de lugojeni. Probabil, o să transmiteți un drept la replică, așa cum ne-ați obișnuit, prin care o să vă ascundeți în spatele pandemiei și o să motivați neimplicarea și lipsa de preocupare și organizare.

Sper că ați învățat ceva din experiența de anul acesta și că, anul viitor, o să lăsați orgoliile și nepăsarea deoparte și o să oferiți lugojenilor sărbătoarea națională pe care o merită și de care să se poată bucura în mod real”.

sursa foto: redesteptarea.ro

Articolul precedentAtât de aproape de o calificare memorabilă! Poli iese cu capul sus din Cupă
Articolul următorÎnceput lejer de decembrie. Temperaturile sunt în creștere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.