Nicolae Robu: “Sunt împotriva taxelor de acces cu mașina în orașe”

Primarul Timișoarei se arată nemulțumit față de decizia Guvernului privind taxa pentru accesul maşinilor mai poluante în centrul oraşelor.

Accesul în centrul marilor orașe s-ar putea face pe baza unei taxe pe care o vor plăti proprietarii de mașini poluante. Taxa va înlocui timbrul de mediu care a fost eliminat de la 1 februarie. “Guvernul intenționează să rezolve problema aglomerațiilor auto în orașe, descurajând accesul mașinilor prin instituirea obligativității plății unei taxe pentru fiecare acces -inclusiv de către locuitorii acestora-, diferențiată pe zone. Plata ar urma să se facă cu telefonul. EU SUNT ÎMPOTRIVĂ! Știu că așa ceva se practică în alte părți, dar în acele alte părți, s-a ajuns la asta abia după ce s-a făcut tot ce s-a putut la nivel de infrastructură de mobilitate.

Noi n-am făcut, încă, mai nimic! Așadar, haideți, mai întâi, să realizăm: o centura ocolitoare; 2 inele de trafic intraurbane; 3 pasaje; 4 poduri; 5 lărgiri de artere; 6 artere noi; 7 controlul inteligent al traficului; 8 dezvoltarea transportului în comun; 9 dezvoltarea de sisteme de mobilitate alternative, cum ar fi cele bazate pe bicicletă și abia după aceea, dacă va mai fi cazul, să umblăm la buzunarul cetățeanului”, a transmis edilul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here