“Nimic despre noi, fără noi!” – Conferinţa Naţională a Autoreprezentanţilor, ediţia a şaptea

0
241

Fundaţia „Pentru Voi” organizează, în perioada 16-17 iunie 2016, la Băile Herculane, cea de-a şaptea ediţie a Conferinţei Naţionale cu tema „Nimic despre noi, fără noi!”, la care vor participa adulţi cu dizabilităţi intelectuale din ţară – autoreprezentanţi.

În cadrul evenimentului-dezbatere se încearcă un răspuns la o serie de întrebări: Ce înseamnă sa fii autoreprezentant?, Care sunt drepturile mele?, Ce drepturi am ca persoana cu dizabilităţi?, Pot să muncesc?- dreptul la munca, Cum sunt reprezentate persoanele cu dizabilităţi intelectuale la nivel internaţional?

Conferinţa reprezintă un instrument important pentru dezvoltarea mişcării de autoreprezentare din România şi schimbarea percepţiei  asupra persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, persoane care sunt capabile să ia decizii privitoare la sine şi să-şi exprime punctul de vedere.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Sunt adult: Trăiesc independent!”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeana extinsă. „Ne bucurăm că am ajuns la cea de-a şaptea ediţie a conferinţelor naţionale dedicate autoreprezentanţilor- persoane cu dizabilităţi intelectuale care îşi promovează drepturile. La această ediţie vom avea şi autoreprezentanţi din instituţii ale DGASPC Timiş, cu care am demarat acum 2 ani o colaborare prin care promovăm schimburile de experienţe între persoanele cu dizabilităţi intelectuale”, a transmis Laila Onu, director general Fundaţia Pentru Voi.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here