O victorie mare si multe sperante

saracanesPrima etapa din meciurile de calificare in grupele Challenge Cup a adus echipei banatene o superba victorie cu punct bonus ofensiv împotriva celor de la Valladolid Rugby, intr-un meci disputat in Spania.

A fost 36-18 si ascensiunea Timisoara Saracens in Europa continua. Patru eseuri au reusit elevii lui Grainger Heickell, doua prin capitanul Stelian Burcea si cate unul reusit de Vasile Rus si Stephen Shennan, restul punctelor – două transformări și patru penalități fiind realizate de mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu.

„O deplasare fructuoasa, baietii s-au mobiolizat bine, nu 100%, dar undeva la 70% din capacitate. Am facut si cateva greseli, deja am si urmarit inregistrarea video si s-au tras primele concluzii. Cred ca se poate chiar si mai bine, sa imbunatatim prestatia pentru urmatoarele partide care vor urma”, a spus vicepresedintele Dusan Filipas in cadrul unei emisiuni TV.

Anul acesta formatul de calificare e lărgit, cu două grupe de patru echipe: Timișoara Saracens e în grupa A, alături de Mogliano Rugby (Italia), GD Direito (Portugalia) și Royal Kituro (Belgia), în timp ce în cealaltă grupă evoluează Femi-CZ Rugby Rovigo (Italia), Valladolid Rugby (Spania) Fiamme Oro Rugby Roma (Italia) și Heidelberger Ruder Klub (Germania).

Fiecare echipă dintr-o grupă joacă cu toate cele patru echipe din cealaltă grupă și la sfârșitul celor patru runde, câștigătoarele celor două grupe joacă o dublă manșă cu Rugby Calvisano sau o altă echipă desemnată de Federația Italiană de Rugby, respectiv cu Enisei Krasnoyarsk sau o altă echipă desemnată de Federația Rusă de Rugby.

Câștigătoarele celor două manșe de baraj se vor califica pentru ediția 2016 – 2017 a Cupei Challenge.

In decembrie, Timisoara Saracens va fi gazda pentru ambele partide impotriva gruparilor din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here