PER Timiș luptă cu poluarea, la toate nivelurile! Proiecte concrete pentru ecologizarea județului (P)

Partidul Ecologist Român, pregătit pentru alegerile locale din 27 septembrie. Ecologiștii din Timiș intră în cursă pentru funcțiile de consilieri județeni cu trei nume sonore, precum Marcel Mihoc, Nicolae Oprea sau Georgică Cornu.

Cel care deschide lista pentru Consiliul Județean este Nicolae Oprea. Acesta are o experienţă bogată în administraţie și este un susținător al agricultorilor și fermierilor din județ. În acest sens vrea ca din funcția de consilier județean să inițieze un proiect prin care Timișul să dețină, în premieră în zona de vest, un centru de colectare și prelucrare a lânii, un proiect mult așteptat de fermierii din județ.

”Vreau să vă vorbesc despre un proiect la care am ținut încă de când am fost numit vicepreședinte al Consiliului Județean. La nivelul județului Timiș există o necesitate mare și anume, în toată partea de vest nu avem un centru de colectare și de prelucrare primară a lânii. Și să vă spun ce legătură are cu ecologia. Timișul era județul cu cel mai mare număr de ovine din țară, numărul fiind chiar mai mare decât cel al legumicultorilor, și avem nevoie de un astfel de centru. Am mai ridicat această problemă, iar agricultorii mi-au dat dreptate, iar Consiliul județean Timiș are această posibilitate economică pentru a susține înființare și realizarea acestui centru de colectare a lânii. La această oră, lâna în mare parte nu este valorificată, ci este aruncată în albiile râurilor, este îngropată în diverse locuri, pe pășune sau în locuri mai ascunsă, este arsă sau o găsim aruncată prin mărăcini. Cu alte cuvinte, mediul înconjurător este afectat serios”, spune Nicolae Oprea.

Partidul Ecologist Român – filiala Timiș are candidați la funcțiile de consilieri județeni din toate domeniile de activitate. Georgică Cornu este un cunoscut om de afaceri din vestul țării și își propune să ”ecologizeze” ecomomia județului, dar este preocupat și de poluare, o problemă sesizată și de forurile europene.

”În ceea ce mă privește pe mine și cred că și pe colegii din PER, aliații noștri vor fi timișorenii și locuitorii județului Timiș. Vreau să mă implic în dezvoltarea Timișoarei și a județului Timiș și în principal în promovarea și apărarea principiilor ecologiste pe plan economic, politic și social. Este nevoie de ecologizare în Timiș și Timișoara, poluarea îngrijorează pe toată lumea și este un real pericol, încălzirea globală de asemenea este un alt mare pericol și în acest context vom milita pentru dezvoltarea ecologiei, pentru eliminarea pe cât posibil a mijloacelor de transport pe combustie motorină sau chiar benzină și introducerea mijloacelor de transport electrice”, spune Georgică Cornu.

Simona Man, prim-vicepreședinte PER are încredere în echipa ecologiștilor din Timiș și este convinsă că rezultatul alegerilor va fi pe măsură.

”Se conturează o echipă frumoasă, o echipă formată din oameni puternici, care se vor implica și au determinarea necesară să se impună în această perioadă și în această campanie electorală ca să obțină un scor care să-i califice peste pragul electoral. Vreau să amintesc care este dezideratul acestui partid, care din punctul meu de vedere este singurul partid politic cu o nișă clară, care nu poate fi asumată de niciun alt partid politic. Am putea pleca de la faptul că dacă respectăm natura, respectăm practic și viața. Toți ne dorim să respirăm un aer curat, să mâncăm sănătos și cred că la acest moment există soluții biologice pe care putem să le impunem atât la nivel de județ, cât și la nivel național”, Simona Man, prim-vicepreședinte PER.

La nivelul județului, Partidul Ecologist Român a intrat în lupta pentru funcțiile de consilieri județeni. Lista este deschisă de Nicolae Oprea, pe poziția a doua este Mihaela Sîrbu, pe locul trei este omul de afaceri Georgică Cornu, proaspăt intrat în politică, iar pe poziția a patra este președintele PER Timiș, Marcel Mihoc.

Filiala Timiș a Partidului Ecologist este una nouă, acesta a fost înființată practic de la zero de către Marcel Mihoc, care a venit la conducerea partidului în județ la începutul lunii februarie, în acest an. Până acum au fost înființate 32 de organizații. Organizația municipală Timișoara este condusă de Georgeo Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.