Peste100 de rosé-­uri și spumante la Festivalul RO­WINE, SUMMER EDITION

Bănățenii care se vor afla pe litoralul românesc la mijlocul lunii iulie sunt așteptați la RO­WINE | SUMMER EDITION: ROSÉ&BUBBLES, o ediție inedită, de vară, a Festivalului RO­WINE. Evenimentul va avea loc la Mamaia, sâmbătă, 16 iulie 2016, și va fi găzduit de Fratelli Beach&Club, unde, între orele 12.00 și 20.00, vor putea fi degustate peste 100 de vinuri rosé și spumante..

După succesul de care s-a bucurat cel mai nou festival de profil din țară, RO-Wine|The Wine Festival of Romania – primul festival internațional de vinuri premium din România, desfășurat în perioada 21-22 mai 2016, organizatorii acestuia propun un nou eveniment, la care vor lua parte producători de vin din România și din străinătate. Selecția cramelor la festival va fi la fel de riguroasă ca la ediția desfășurată recent la București, participarea făcându-se exclusiv pe bază de invitație. În cadrul festivalului desfășurat la Mamaia, fiecare producător va putea prezenta cel mult cinci etichete. Spre deosebire de majoritatea festivalurilor de profil din România, vizitatorii vor putea nu numai să deguste, ci și să cumpere vinurile preferate.“Conform unui studiu al Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) efectuat în 2015, cinci țări – Italia, Franţa, Spania, Rusia şi Germania – produc 73% din totalul de spumante din lume, iar patru țări – Italia, Spania, Franța și SUA – produc 80% din totalul de vinuri rosé din lume. Italia deține recordul la producția de spumante și Franța la producția de rosé-uri. 30% din consumul mondial de vin liniştit este vin rosé, iar 9% din totalul de vin consumat în lume este vin spumant. RO-Wine|Summer Edition: Rosé&Bubbles este un festival prin care dorim să încurajăm trendul mondial în evidentă creștere și în România”, a declarat Marinela Ardelean, președinte și totodată unul dintre organizatorii festivalului, autoarea ghidului “The Wine Book of Romania”.

Vinurile producătorilor prezenți în “The Wine Book of Romania” – primul ghid care reunește cele mai bune vinuri din România și din Republica Moldova, care a fost lansat în luna aprilie – nu vor fi supuse preselecției.

Standurile vor avea un design autentic și uniform pentru toți producătorii, design realizat de Mihai Popescu, cel care a câștigat, în 2015, marele premiu la evenimentul Restaurant & Bar Design Awards, desfășurat la Londra.

RO-Wine|The Wine Festival of Romania, festival derulat în perioada 21-22 mai 2016, la București, a reunit vinurile de top românești, cunoscute în întreaga lume, cu cele de renume internațional. În prima ediție a festivalului au putut fi degustate vinurile de top a peste 60 de producători.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here