Premierul Dacian Cioloș dă asigurări pentru construirea autostrăzii Timişoara – Pancevo – Belgrad

Premierul României, Dacian Cioloș, s-a întâlnit astăzi la Timișoara cu omologul său din Republica Serbia, Aleksandar Vučić. Cei doi prim- miniştri au semnat mai multe protocoale de colaborare.

Este vorba despre un parteneriat de sprijin pentru statul sârb pentru integrarea în Uniunea Europeană. “Este și în interesul nostru să avem o Serbie europeană din toate punctele de vedere în Balcanii de Vest. S-a semnat astăzi și un protocol și l-am asigurat pe domnul ministru Vučić că vă avea tot sprijinul nostru pentru reformele pe care Serbia are în vedere să le facă pentru aderarea la UE. I-am spus domnului ministru că suntem gata să împărtășim experiența nostră cu Serbia pe acest subiect”, transmite Dacian Cioloș.

Un alt subiect dezbătut de cei doi miniștri a fost cel de activități comune la frontieră pentru protecție. Astfel, primul-ministru Dacian Cioloș a transmis că în zona frontieră dintre România şi Serbia vor exista patrule comune ale celor două state.“Am convenit ca la frontieră să creștem prezența sau să modificăm programul de activitate în așa fel încât să avem un nou punct de frontieră deschis 24 ore/ 24ore pentru a facilita traficul de persoane în această zonă”.

În plus, un protocol important este legat de infrastructură. Astfel, în plan se regăsește construirea autostrăzii Timişoara – Pancevo – Belgrad. “Am abordat mai multe subiecte, în primul rând pe perspectivele de cooperare economică pe care le putem avea în viitor, dată fiind evoluţia economică a României, dar şi a Serbiei. În mod clar ar trebui să ne gândim în mod structurat pe viitor şi la interconectarea din punct de vedere al infrastructurii. Sigur, noi avem un Masterplan care, din păcate, în momentul de faţă nu prevede o autostradă spre Belgrad, dar prevede un drum naţional. Pe când pe cealaltă parte, sârbă, prevede o autostradă. O să analizăm posibilitatea eventual de a adapta lucrurile în studiul de fezabilitate pe care vrem să-l lansăm într-o parte și de alta în perioada imediat următoare. Ajungem la concluzia că şi pe partea noastră se justifică o autostradă”, susține Dacian Cioloş, premierul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here