Președintele CJ Timiș, Călin Dobra: Solicit Guvernului plafonarea prețului măștilor la valoarea din decembrie 2019

Președintele Consiliului Județean cere Guvernului să plafoneze prețurile măștilor de protecție la valoarea din decembrie 2019, după ce acestea au devenit obligatorii în Timișoara, iar după 15 mai vor fi în toată țara.

Liderul CJT spune că măștile de protecție au devenit marfă de lux și nu oricine își permite să-și cumpere, mai ales în această perioadă.

”Din păcate, boala a creat premisele perfecte pentru speculă și a activat setea de profit a unor producători sau comercianți. Panica și haosul legislativ au permis apariția unor adaosuri fantasmagorice. Solicit public Guvernului plafonarea prețului măștilor la valoarea din decembrie 2019! Această măsură trebuie luată cât încă există starea de urgență și avem în continuare cadrul legal pentru acest lucru”, spune președintele CJT.

Călin Dobra spune că se așteaptă ca prețurile acestora să crească în continuare, dacă autoritățile nu iau măsuri.

”Acum, măștile devin obligatorii și în Timișoara și mă aștept ca prețul lor să crească din nou. Obligativitatea purtării echipamentelor de protecție va rămâne în vigoare și după 15 mai, iar în aceste condiții este absolut necesar să asigurăm oamenilor acces neîngrădit la un produs pe care statul NE OBLIGĂ să îl cumpărăm. Cetățenii trebuie să cumpere măști la PREȚUL LOR REAL și nu la cel stabilit de bișnițarii apăruți în pandemie”, mai spune Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.