Prima întrunire națională a reprezentanților Alternativei pentru Demnitate Națională! ADN se pregătește de alegeri

Sâmbătă la București a avut loc prima întrunire națională a reprezentanților din întreaga țară a partidului Alternativa pentru Demnitate Națională, sub titulatura AGORA – Adunarea Generală a Organizațiilor ADN.

Echipele de coordonare de la nivelul fiecărui județ s-au reunit conform statului partidului pentru a vota structura centrală de conducere și pentru a adopta orientarea doctrinară a formațiunii politice.

Au participat peste 400 de membri angrenați în toate județele țării în mod direct în organizarea structurilor ADN în teritoriu și în pregătirea alegerilor locale.

Coordonatorul politic al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, a subliniat că această primă adunare, pe care a prezidat-o alături de Ion Răducanu, coordonator organizatoric național, Didi Dumitru, Mădălina Nistor, Nadia Rață, de asemenea, coordonatori la nivelul structurii centrale, are ca scop adoptarea programului politic, dar și a strategiei de campanie, la care se adaugă obiectivele pe care și le propune partidul în perioada 2020-2040.

Baza de la care pornește partidul a fost surprinsă de Cătălin Ivan în formula „Suntem o mișcare politică eminamente conservatoare”, pentru a defini naționalismul patriotic luminat pe care îl îmbrățișează. Printre cei care au luat cuvântul pe scenă în susținerea acestui demers s-au numărat și academicianul Cristina Gârlea și economistul Constantin Boștină.

Cătălin Ivan a subliniat semnificația apariției noii forțe politice și a rolului ADN ca partid apărut „din exasperarea de a te lăsa condus de alții“.

ADN, pe scurt, înseamnă Alternativă, pentru că ne-am adunat și suntem tot mai mulți cei care vrem și putem să construim o alternativă reală la ceea ce înseamnă actuala clasă politică. După 30 de ani în care s-au învârtit aceiași oameni, am văzut că așa nu iese nimic bun pentru România. În 5 ani, am avut șapte guverne. Și știm acea vorbă: când nu ai tu un plan pentru tine, au alții planuri pentru tine. Trebuie să vă faceți griji că se ocupă alții de noi”, spune Cătălin Ivan

Ion Răducanu, coordonatorul organizatoric național al ADN, a abordat o serie largă de teme care privesc orientarea ideologică suveranistă, exemplificându-le.

Nu putem să stăm în genunchi la infinit, nu putem să acceptăm fel de fel de recomandări de la UE de la persoane cu funcții temporare la UE, dar care nu sunt ei UE. Dorim să fim în UE, să stăm în picioare, să avem aceleași drepturi ca toți membrii UE, așa cum scrie în Tratat. Noi vrem ca UE să fie o uniunea a statelor europene suverane, nu să ne cedăm suveranitatea. Nu înseamnă ca poporul meu să sufere din acest motiv, să ajung să cumpăr curentul electric sau gazul metan sau petrolul din resursele noastre unor companii străine!”, spune Răducanu.

„Trebuie să deschidem ochii și să privim către ziua de mâine, către țara pe care o pregătim și, cel mai important, să ne gândim pentru cine o pregătim. Dacă mai avem pentru cine”, a încheiat coordonatorul politic al ADN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here