PROGNOZA METEO pentru inceputul acestei saptamani

Desi in scădere fată de ziua precedentă, valorile termice diurne vor continua să se situeze peste cele normale in a doua decadă a lunii decembrie, informează ANM.

LUNI. Noaptea, insă vremea va deveni rece in vestul, nordul si in centrul tării. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 10 grade, iar cele minime, in general, intre -8 si 0 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitatiilor se va extinde cuprinzand treptat majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei, la munte vor predomina ninsorile, iar in vest, in nord-vest si in centru vor fi precipitatii sub formă de ploaie si lapovită. Noaptea va ninge in toate masivele montane, vor fi mai ales ninsori in nord si in centru, precum si in zonele deluroase ale celorlalte regiuni, iar in sud si sud-est vor fi precipitatii sub formă de ploaie, lapovită si ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul se va intensifica in special in a doua parte a intervalului, cand in estul si in sud-estul teritoriului, dar si pe crestele montane, rafalele vor depăsi 55…60 km/h.

MARTI. Valorile termice vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece in toată tara, geroasă noaptea in majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si 2 grade, usor mai ridicate doar in Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa intre -15 si -3 grade, mai coborate in depresiuni, pană in jurul a -20 de grade in estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu innorări temporare, ziua in regiunile sudice, iar noaptea in cele vestice si nord-vestice. Vor fi ninsori slabe local in Oltenia si izolat in Muntenia, Dobrogea si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificări in prima parte a intervalului in estul si sud-estul teritoriului si pe crestele montane. Vor fi conditii ca izolat să se formeze ceată cu depunere de chiciură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.