Programul pentru 2023 de informare și instruire a agenților economici derulat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în parteneriat cu serviciile deconcentrate din teritoriu, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, continuă cu seminarul dedicat noutăților legislative în domeniul protecției mediului.

Organizat în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, seminarul are loc în data de 26 aprilie 2023, cu începere de la ora 10.00, în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22 (etaj I) , având ca temă:

Aspecte privind responsabilitățile agenților economici în domeniul protecției mediului și al gestionării deşeurilor

Vor fi dezbătute aspecte care vizează:
▪ Modul de evidență și de raportare a datelor pentru diferite fluxuri de deșeuri: ambalaje și deșeuri de ambalaje, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri de baterii și acumulatori, vehicule scoase din uz, evidența cronologică lunară și/sau anuală privind cantitățile de deșeuri generate și/sau gestionate conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 17/2023;
▪ Aplicarea legislației de mediu în domeniul obținerii actelor de reglementare (avize, acorduri, autorizări, vize anuale);
▪ Modificările legislative aduse la OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor;
▪ Modificările legislative aduse la HG nr. 788/2007 privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului (CE) nr. 1013/2006 privind transferul de deșeuri;
▪ HG nr. 1.074 din 4 octombrie 2021 (republicată) privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

Seminarul va fi susținut de de specialiști din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Judetean Timiș.

Seminarul se va desfăşura într-o manieră interactivă, sub forma unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, fiind recomandată şi încurajată transmiterea întrebărilor din partea agenților economici până cel târziu luni, 24.04.2023, orele 13.00, astfel încât în cadrul evenimentului să se răspundă punctual la problemele ridicate.

Participarea este gratuită.

Înregistrarea la eveniment se face accesând linkul Formular inscriere online EVENIMENT (cciat.ro).

Articolul precedentVrei să te pregăteşti de Bac cu profesori specializaţi? USV îşi dă această posibilitate
Articolul următorO nouă sesiune a cursului INTRASTAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.