Sfinţi fără aureolă (5) se lansează la început de săptămână. O scriere cu suflet despre eroii Banatului

„SFINȚI FĂRĂ AUREOLĂ”, volumul al V-lea, semnat de Constantin Mărăscu, va fi lansat luni 18 septembrie la ora 12.00 la Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, filiala „Valeriu Braniște” Timișoara (clădirea Bastion, întrarea dinspre Tribunal).

Volumul, co-finanțat de Consiliul Județean Timiș în cadrul proiectului TimCultura 2023, apărut la Editura Eubeea, prin grija Tipografiei Eurostampa, va fi prezentat de poeta Sylvia Hârceagă, senior jurnalistul Ion Medoia și scriitorul și revoluționarul Costel Balint.

Lucrarea este scrisă cu căldură și emoție și impresionează. Mai întâi, cartea are la bază documentarea temeinică pe care autorul a făcut-o, realizând serialul TV, al TV Timișoara, ”Sfinții uitați ai Banatului”, un documentar despre foștii deținuți politici și deportații în Bărăgan, din Banat.

Televiziunea Română a difuzat 54 de episoade despre eroii fără aureolă, iar după ce Mărăscu s-a îndepărtat de TVR a mai realizat trei, grație și Fundației literare Orient Latin care a cofinanțat trei filme și această carte.

Urmează și alte volume să apară, dar este nevoie de finanțare. Puteți sprijini apariția acestuia contactând autorul pe facebook sau contribuind la completarea sumei necesare donând în contul Asociatiei pentru promovarea culturii și istoriei Banatului MEDIACULT RO62BTRLRONCRT0613735001, deschis la Banca Transilvania.

Amintim că autorul a primit de la Uniunea Scriitorilor din Timișoara și Premiul pentru proiectul literar “Sfinți fără aureolă”, în 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here