Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” își  întrerupe activitatea. Începând de astăzi, medicii care lucrează în spital nu vor mai consulta pacienții, nu vor mai elibera rețete sau vor acorda concedii medicale. Singurii care vor fi primiți pentru a le fi acordate îngrijiri medicale vor fi pacienții care ajung în urgențe sau care sunt înscriși în programele naționale de sănătate.

Potrivit conducerii unității sanitare, datoriile sunt estimate la 2,4 milioane lei, la utilități și la furnizorii de medicamente și materiale sanitare. Motivul? Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș nu a decontat toate serviciile medicale oferite de Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Astfel, în 2015 au fost validate de către CJAS Timiș servicii medicale pentru 6.150 de bolnavi ai spitalului, însă au fost decontate doar pentru 5.390. Situația este similară și în primele luni ale acestui an, când din cele 1.693 de cazuri rezolvate, CJAS Timiș a decontat serviciile medicale doar pentru 1.299 de cazuri. “Suntem în imposibilitatea de a semna contractul cu CJAS Timiș pe semestrul al doilea, adică lunile aprilie, mai, iunie, pentru că ni s-a oferit către contractare o sumă foarte mică, mult sub ceea ce se realizează la nivelul spitalului. Suntem puși în situația de a sista activitatea medicală și vom rezolva doar urgențele medicale”, a transmis directorul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș”,Voichița Lăzureanu.

În prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” sunt internați aproximativ160 de pacienți.

 

Articolul precedentSituaţia accidentelor de muncă înregistrate la I.T.M.Timiş pe parcursul anului 2015-2016
Articolul următorOul de Paște și mielul, simboluri în Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.