Proiectul pentru introducerea plății cu cardul prin intermediul terminalelor POS la ghișeele Trezoreriei a impozitelor, taxelor și contribuțiilor sociale, ca metodă alternativă de plată, pentru persoanele fizice și persoanele fizice autorizate a fost finalizat și implementat. Până în prezent, numai de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara și Galați. Acesta a fost demarat la solicitarea Ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Este vorba despre operațiuni de încasare a impozitelor, taxelor și altor sume cuvenite bugetului general consolidat datorate de contribuabili, efectuate cu cardul prin intermediul echipamentelor POS instalate în unitățile trezoreriei statului. Tipurile de creanțe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare prin POS au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 943/iunie 2016 (exemple: impozitul pe veniturile din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, din jocuri de noroc, accize încasate din vânzarea de alcool etilic, contribuții de asigurări sociale, contribuții de asigurări sociale de sănătate, contribuții de asigurări pentru șomaj, TVA, amenzi, penalități și confiscări, alte taxe și tarife – taxa pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, etc.). Carduri acceptate sunt: VISA, MASTERCARD (sau echivalent).

ANAF

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, și președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Dragoș Doroș, au venit astăzi la Timişoara pentru a anunţa implementarea cu succes a sistemului de plată cu cardul al taxelor şi impozitelor. „Momentan s-a implementat sistemul de POS în direcţiile din Timişoara şi Galaţi. Estimăm ca în luna iulie şi august să avem sistemul funcţional în 10 judeţe, iar din septembrie în toată ţara. Sunt două sucursale care s-au remarcat, Timişoara şi Galaţi”, a spus Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice.

Plata taxelor prin POS se face tot la ghişeul Direcţiei de Finanţe Publice. Sistemul le permite să efectueze o singură tranzacţie, plata dărilor, fără să fie nevoiţi să retragă bani din bancomat sau din bancă.

ministrul finantelor

În plus, reprezentanții ministerului recunosc că sistemul este implementat tardiv. „Nu s-a făcut proiectul de multă vreme. Este târziu, dar e bine că există. Am văzut la un grupaj de ştiri că un comerciant din piaţă a adus un POS şi clienţii plăteau cu cardul. Apoi acel om a fost nevoit să plătească taxe şi în loc să vireze direct banii din contul său în cel al ANAF, a trebuit să retragă suma de bani de pe card şi apoi să plătească taxele”, a completat ministrul Finanţelor Publice.

Articolul precedentCetățean european expulzat de pe teritoriul României
Articolul următorTorje merge la rusi! Va fi coleg cu un roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.