Tichete sociale pentru familiile defavorizate cu copii preşcolari

Copiii sub 3 ani care provin din familii defavorizate şi care merg la grădiniţă sau creşă vor beneficia de tichete sociale. Astfel, în urma aprobării Legii nr. 248/ 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, familiilor respective li se vor acorda lunar tichete sociale.

Condiția principală pentru acordarea acestui ajutor este frecvența zilnică la grădiniță a copiilor din familiile beneficiare, cu excepția absențelor motivate. Banii pot fi folosiţi pentru achiziţionarea de alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte şi rechizite.

Beneficiarii tichetelor sociale, în valoare de 50 lei/ lună, sunt familiile care au un venit lunar de 284 lei pe membru de familie, care au copii cu vârstă cuprinsă între 3 şi 6 ani şi care sunt înscrişi şi frecventează grădiniţa.

Dosarele se vor depune  la sediul Primăriei Comunei Biled, la Biroul de Asistenţă socială, şi trebuie să conţină următoarele documente: copii de pe actele de identitate ale părinţilor şi copiilor; adeverinţă de la grădiniţă; adeverinţă de la Administraţia Finanţelor Publice; adeverinţă de venit de la locul de muncă; cerere-declaraţie de la primărie; dosar plic.

În anul 2016, pentru finanţarea Programului ”Fiecare Copil în Grădiniţă” a fost alocată la nivel național suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat.

(Foto: www.stirile.rol)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here