Vaporașele revin pe apă, de duminică! Tot atunci vor reapărea în rasteluri și bicicletele și trotinetele

Spread the love

Transportul public de pe Canalul Bega își reia activitatea, cu cele 7 ambarcațiuni din dotarea Societății de Transport Public Timișoara.

Cele 7 vaporașe au andocat pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița, în luna decembrie a anului trecut, intrând în revizie tehnică.

De duminică însă, vaporașele vor reveni pe Bega, acestea urmând să circule în regim de transport public și de agrement.

De luni până vineri, în fiecare săptămână, vor circula în regim de transport public (de la stația Sfânta Maria până la Uzina de Apă și retur), iar sâmbăta și duminica se vor bucura de cele 7 ambarcațiuni cei care preferă călătoriile de agrement (de la ponton Catedrală până la Uzina de Apă și retur), în intervalul orar 10:00 – 19:00.

În ceea ce privește transportul public, graficele de circulație pot fi găsite pe site-ul oficial al societății: www.stpt.ro.

Transportul public și de agrement pe Canalul Bega este un real succes, peste 200.000 de timișoreni apelând la cele 7 ambarcațiuni din martie 2019 până la începutul lunii decembrie a anului trecut. 75.601 de călători au preferat călătoriile în regim de transport agrement, în timp ce 127.398 de călători au călătorit în regim de transport public.

De asemenea, tot din 8 martie vor fi disponibile pentru publicul călător și cele 440 de biciclete și 100 de trotinete, ca alternative la transportul public. Cele 450 de biciclete vor putea fi ridicate din cele 25 de rastele amplasate în stațiile mijloacelor de transport în comun și din alte 9 rastele amplasate pe malul Canalului Bega.

Cele 100 de trotinete vor putea fi ridicate din cele 13 stații special amenajate în Timișoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here