În jumătatea de sud-est a ţării vremea va fi răcoroasă şi uşor instabilă, iar în rest va deveni predominant frumoasă şi se va încălzi, informează ANM.

Vineri, in cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi mai ales sub formă de aversă, posibil însoţite de descărcări electrice, în Dobrogea unde cantităţile de apă mai pot depăşi 15…20 l/mp şi pe arii restrânse în jumătatea de sud a Moldovei, Muntenia, Oltenia, precum şi la munte. Noaptea, cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor şi doar în extremitatea de sud-est, izolat vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în prima parte a intervalului în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4…5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 16…18 grade pe litoral. Izolat, spre sfârşitul intervalului, vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă în cursul zilei, cu cer variabil şi ploi de scurtă durată în special în zonele de munte. Începând cu orele serii instabilitatea atmosferică se va accentua şi vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei, precum şi la munte şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în ziua precedentă, vor fi cuprinse între 22…23 de grade în estul Transilvaniei şi 30 de grade, izolat în Oltenia, iar cele minime se vor situa, între 9 şi 18 grade. Dimineaţa, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Articolul precedentSocietatea Timişoara decernează premiile “Oscar Berger” și “Alexandra Indrieș” pe anul 2016
Articolul următorCel mai așteptat eveniment, TIMIŞOARA AIR SHOW 2017, gata de start!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.