Bugetul județului, aprobat! Timișul are 770 de milioane de lei pentru cheltuieli și investiții în acest an

Spread the love

Consilierii județeni au aprobat astăzi bugetul județului Timiș. Anul acesta județul dispune de 770 de milioane de lei, cu 32 de milioane de lei mai mult față de anul trecut.

Pentru secțiunea de funcționare CJT dispune de o sumă de aproximativ 370 de milioane de lei, iar la secțiunea de dezvoltare județul va beneficia de aproximativ 267 de milioane de lei.

Discutăm de câteva luni bune pe marginea bugetului județului Timiș, au fost discuții cu instituțiile din subordine și cu toate grupurile politice, legat și de propuneri pentru lista de investiții, legat și de explicațiile pentru lista de funcționare, pentru că obligativitatea noastră în primă fază este de a asigura, atât aparatului de specialitate a CJT, cât și instituțiilor din subordine funcționalitatea. Din acest punct de vedere îi asigurăm pe toți angajații CJT că sunt asigurate cheltuielile de personal, indemnizațiile de hrană, voucherele de vacanță, pe tot anul 2019. Punctul forte al bugetului este lista de investiții, este defapt o listă așteptată de locuitorii județului Timiș, pentru că pe această listă de investiții prioritățile au rămas atragerea de fonduri europene, fonduri guvernamentale și bineînțeles bugetul propriu al CJT, iar ca domenii, în continuare prioritate are domeniul sănătății, domeniul educației, sprijin pentru învățământul special și bineînțeles infrastructura rutieră”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

Proiectul de buget a fost supus votului, astăzi, în plenului Consiliului Județean și a fost aprobat în unanimitate de consilierii prezenți.

PMP a anunțat însă, înainte, că nu va vota bugetul, însă singurul consilier al PMP nu a fost prezent la ședință.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here