Comuna Ghiroda a primt peste 300.000 euro pentru sisteme fotovoltaice!

Proiectul cu titlul  „Sistem fotovoltaic pentru creșterea eficienței energetice a unor clădiri publice” este finantat prin EEA and Norwegian Financial Mechanisms 2014-2021. apelul pentru propuneri 3: Capacitate crescută de a furniza energie regenerabilă – Alte surse de energie regenerabilă (RES). Acordul final pentru finantare a fost dat de Innovation Norway, Special advisor Kjetil Dager.

Sistemele fotovoltaice vor fi instalate pe opt cladiri publice din comuna Ghiroda, respectiv: Primaria Ghiroda, Scoala Gimnaziala sat Ghiroda, Gradinita sat Ghiroda, Caminul cultural sat Ghiroda, Baza sportiva Ghiroda, Scoala si gradinita sat Giarmata Vii, Caminul cultural Giarmata Vii si Spatiul administrativ din Sat Giarmata Vii.

Rolul sistemelor fotovoltaice este de a produce energie electrica din surse de energie regenerabile, respectiv energie solara pentru alimentarea cladirilor mai sus mentionate. Se estimeaza ca economia de fonduri la bugetul local va fi cuprinsa intre 65% si 75% in functie de perioada anuala de eficienta energetica a soarelui.Trebuie sa se tina seama de faptul ca investitia nu este deocamdata generatoare de profit, dar acopera mare parte din costurile de intretinere si functionare  iar energia produsa va fi in totalitate utilizata pentru alimentarea cu energie electrica a cladirilor.

Planul de implementare a proiectului cuprinde trei activitati principale: i) licitatie pentru atribuirea contractului de achizitie si executie; ii) achizitia si instalarea sistemelor; iii) punerea in functiune si  receptia finala. Valoarea totala a investitiei este de 370.170 Euro din care valoarea nerambursabila este de 312.000 Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here