Salvati Copiii a lansat seria de dotări medicale performante din 2016, care începe în Timișoara si va include 29 de maternități și secții de nou-născuți în România. Salvați Copiii și-a propus să contribuie la reducerea ratei mortalității infantile cu 10% până în 2018 (sub 8‰) și va milita, prin programe și campanii, pentru coborârea acestei rate, pe termen lung, la media europeană (4‰).

Maternitățile din Timisoara și Spitalul de Copii au fost dotate cu echipamente medicale performante în valoare de peste 60.000 de euro. Este vorba despre Bega Odobescu, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu”. Maternitatea Bega a fost dotată cu o lampă de fototerapie şi două pulsoximetre, iar Maternitatea Odobescu, din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, a primit două pulsoximetre. Spitalul Louis Ţurcanu a fost dotat cu un aparat de dializă şi tehnici de epurare extrarenală şi cu un aparat de ventilaţie, acesta din urmă fiind achiziţionat integral cu sprijinul financiar al unui sponsor.

În perioada 2013-2015, Salvați Copiii a mai donat spitalelor timisorene echipamente de peste 35.000 de euro. Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a fost dotat în 2013 și 2015 cu un incubator și două monitoare de funcții vitale, iar Spitalul Louis Țurcanu a primit, în 2014, un incubator și în 2015 o hotă microbiologică. Spitalul Județean de Urgență Timișoara a primit în 2014 un monitor de funcții vitale și două pulsoximetre.

În 2016, Salvati Copiii investește peste 460.000 euro în dotarea a 29 de maternități și secțiilor de nou-născuți din Arad, Pitești, Brașov, București (Maternitatea Bucur, Maternitatea Pantelimon, Maternitatea Giulești, Spitalul Clinic CF2), Reșița, Oravița, Mangalia, Craiova, Focșani, Hațeg, Slobozia, Iași, Pașcani, Târgu Mureș, Roman, Târgu Neamț, Timișoara, Vaslui, Dorohoi, Călărași, Giurgiu, Tulcea și Teleorman.

Fondurile au fost obținute prin implicarea publicului larg, prin campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donații prin SMS sau Direct Debit, cât şi cu sprijinul sponsorilor Salvați Copiii. Orice sprijin acordat, prin donaţii online sau prin SMS la 8844 cu codul “SALVEZ” (2 euro lunar) contează.

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România, conform statisticilor Salvați Copiii privind situația maternităților din România – 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 67 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie în valoare de 8.700.000 lei, ajutând astfel peste 24.000 de nou-născuți să trăiască. Cei care doresc să susţină programul Salvaţi Copiii de reducere a mortalității infantile în România o pot face cu un SMS la 8844 cu textul „SALVEZ”, în valoare de 2 Euro.

Articolul precedentAtenționare de călătorie în Grecia. Grevă aviația civilă
Articolul următorScrisoare pentru Valentin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.