Vremea va fi în general instabilă şi se va răci semnificativ faţă de ziua precedentă, în special în regiunile sudice, estice şi centrale, unde valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod normal la această dată, informează ANM.

LUNI. În jumătatea de sud-est a ţării şi în toată zona montană vor fi înnorări accentuate, averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse, în Oltenia şi Muntenia, 50…70 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile se vor semnala pe spaţii mai mici şi vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în regiunile vestice, sud-estice, la munte şi local în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade.

MARTI. Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în sudul, în sud-estul ţării şi în zonele de munte unde, pe arii restrânse, va mai ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19 grade în nordul litoralului.

 

Articolul precedentKosovari și albanezi, prinși la frontiera verde! Unde voiau să ajungă?
Articolul următorFinal de stagiune cu Rambuku de Jon Fosse

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.