Traficul de pasageri de la Aeroportul Internațional Timișoara, în creștere

Numărul de pasageri al Aeroportului Internațional Timișoara este în creștere față de anul trecut. În primele 9 luni ale anului 2019, în capitala Banatului s-a înregistrat o creștere cu 2,5%, comparativ cu anul precedent.

În cifre exacte, în perioada ianuarie-septembrie 2019, 1.185.212 de pasageri au zburat înspre sau dinspre Aeroportul Timișoara. În anul 2018 numărul pasagerilor înregistrați a fost de 1.156.011. Este a șasea lună consecutivă în care traficul este în creștere. Recordul lunar istoric a fost înregistrat în august, atunci când 166.708 de călători au folosit Aeroportul Internațional Timișoara.

În septembrie un număr de 158.127 de pasageri au tranzitat Aeroportul Timișoara, cu 13,4% mai mulți decât în anul precedent. În aceeași lună a lui 2019, numărul de zboruri a crescut cu 9,6%, comparativ cu anul trecut, înregistrându-se 1.640 de aeronove care au aterizat sau decolat de la Timișoara.

„Creșterea numărului de pasageri și înregistrarea unui record lunar istoric în luna august este rezultatul introducerii, încă din luna iulie, a patru noi destinații spre trei țări din Europa, dar și lansarea unei rute noi din Timișoara către Stuttgart. În continuare, încercăm să identificăm noi oportunități de zbor, astfel încât să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică numărul de pasageri. De asemenea, ne dorim să atragem turiști străini în zona Banatului, pentru a lua parte la manifestările culturale, care perced anul 2021– anul Capitalei Culturale Europee și pentru a descoperii tradițiile locului”, a declarat directorul aeroportului Daniel Idolu.

În ceea ce privește cursele charter, până în prezent s-a înregistrat o creștere de 40%, față de aceeași perioadă a anului 2018. Dacă în anii precedenți, cursele charter de vacanță erau operate până în la jumătatea lunii septembrie, anul acesta, datorită introducerii noilor destinații de vacanță disponibile de pe aeroportul din Timișoara, unde clima favorizează un sejur extins, unii operatori de turism au crescut perioada de operare până în luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here