Vedere din Paris! Timisoara Saracens a pierdut cu Stade Francais

Nu au putut mai mult! Stade Francais a învins pe Timișoara Saracens cu scorul de 27-0 (22-0), într-un meci disputat, joi seara, pe stadionul ”Jean Bouin” din Paris, contând pentru etapa a 2-a din grupele Challenge Cup la rugby, cea de-a doua competiție valorică europeană inter-cluburi.

Așa cum indică și scorul, gazdele au făcut legea pe teren în cele 80 de minute, insa si bănățenii au avut momente bune, chiar daca nu au pus puncte pe tabela

Ca și în meciul cu Edinburgh, Timișoara a încasat primul eseu la scurt timp după fluierul de debut al partidei, în minutul 2, autor Jules Plisson, încercarea fiind transformată de sud-africanul Morne Steyn.

Tot Steyn a fructificat o lovitură de penalitate în minutul 9, pentru ca după alte 8 minute, Faraj Fartass să reușească cel de-al doilea eseu al parizienilor, transformat de Steyn.

Sub o presiune teribilă, bănățenii au primit și cel de-al treilea eseu în minutul 20, autor Djibril Camara, sud-africanul Steyn ratând însă transformarea, iar tabela de marcaj a arătat la pauză 22-0 pentru Stade Francais, chiar dacă timișorenii au reușit să mai echilibreze confruntarea și au fost foarte aproape de un eseu în ultimul minut al reprizei.

Partea a doua a inceput cu gazdele in atac care au izbutit al patrulea eseu, și astfel punctul bonus ofensiv, în minutul 52, prin Sylvain Nicolas, însă Steyn a ratat transformarea.

Francezii nu au mai forțat până la sfârșitul partidei, în timp ce timișorenii au mai avut în două rânduri ocazia de a pune puncte pe tabelă, însă de fiecare dată au pierdut posesia balonului în apropierea buturilor adverse. In plus, banatenii au avut si un eseu, nevalidat insa de arbitri.

S-a încheiat 27-0 pentru Stade Francais, iar pe români, ultimii în clasamentul grupei a 5-a, îi va aștepta, pe 10 decembrie, cea mai dificilă confruntare, cu Harlequins (Anglia), pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here